Etusivu » girevoysport eli kahvakuulaurheilu » 127 päivää eli 18 viikkoa SM-kisoihin

127 päivää eli 18 viikkoa SM-kisoihin

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Ajattelin että voisin ottaa tavoitteeksi nostaa SM-kisoissa 70 toistoa 2x20kg LC:ssä. En osaa vielä sanoa onko tuo helppo vai vaikea. Aikaa on 127 eli 18 viikkoa. Eli jos saisi vaikka parikymmentä lajitreeniä tehtyä ennen tuota niin hyvä. Mun arki on sen verran hetktistä tai täyttä että tuota enemmästä ei ole takeita.

Jos jotain olen oppinut itsestäni tässä 4 vuoden kisatauon aikana niin sen että mitä konkreettisempi tavoite, sen paremmin saan treenattua. Kisa on juuri hyvä sellainen. En ole hakemassa voittoa muista, enkä edes itsestäni, vaan haluan kokonaisvaltaisen kokemuksen jännityksineen ja psyykkauksineen ja sosiaalisine kontakteineen. Kaikki on kisatilanteessa erilaista kuin olohuoneessa tai salilla, joutuu keskittymään eri lailla, ympäristö on vieras, kannustus vaikuttaa tekemiseen, pystyykin tekemään paljon enemmän kuin treeneissä. Sellaista kokemusta ei oikein saa muualta.

Samalla kisa on deadline, tilanne tapahtuu juuri silloin eikä voi sanoa ”katellaan ens viikolla, nyt ei huvita”. Samalla se pakottaa hyväksymään sen päivän kunnon, oli se hyvä tai huono. Toisena päivänä olisi voinut mennä paremmin, tai sitten ei. Ei voi tietää. On vain se yksi tilanne.

Kiinnostavaa on myös se mitä tapahtuu kun tuollaisen kisaamispäätöksen tekee. Ei tarvitse miettiä ”mitä treenaisin”. Treenaan LCtä.

Ajattelin että voisin tässä ennen SM-kisoja koittaa päästä jonnekin salikisoihin tai yhteistreeneihin tekemään 3min, 5min, 7min tai 10min testinostoja. Miksi juuri nuo minuuttimäärät? Siksi että voin haastaa muita mukaan.

Jos luet tätä, haastan sinut mukaan tälle 18 viikon matkalle. Omaa treeniä oman maun mukaan JA esim joka kolmas tai neljäs viikko voisi olla joku testinosto. Ihan mikä vaan, tempaus, työntö, LC, yhdellä tai kahdella kuulalla. Joku minuuttimäärä, ei niin vakavaa mutta pientä fiilistelyä. Ja sitten salikisoihin kun niitä tulee. Oletko mukana? Ei ole vaikeaa, on helppoa! Et ole oikein treenannut? En mäkään vuosiin, sama se.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Arkistot

%d bloggaajaa tykkää tästä: