Etusivu » girevoysport eli kahvakuulaurheilu » Yhteishenki ja lajien kypsyys #urheilu #inhimillisyys #katseeteenpäin

Yhteishenki ja lajien kypsyys #urheilu #inhimillisyys #katseeteenpäin

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Aina välillä joku kommentoi (usein vuosien varrella) että mä kirjoitan kahvakuulaurheilun yhteishengestä liian positiivisessa valossa, että ei se niin mene että kaikki ovat yhtä suurta perhettä. No, ei tietenkään. Lajien parissa on ihmisiä, ja ihmiset nyt vaan eivät osaa olla ihmisiksi aina. On henkilökemiaa, on koulukuntaeroja, kuppikuntia ja on ennen kaikkea kommunikaatio-ongelmia ja väärinkäsityksiä. Nämä kaikki asiat eskaloituvat aina välillä ja tulee sitten riitaa. Kyllä minä tämän tiedän oikein hyvin. Tätä tapahtuu jatkuvasti sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla. Muistan kun olin monta vuotta sitten korvat punaisena IUKL:n kokouksessa kuuntelemassa kun vanhat herrat huusivat toisilleen 🙂

Pointti on se että kaikki tämä on osa lajitekemistä ja inhimillisyyttä. En tiedä yhtäkään ihmisyhteisöä, jossa ei olisi ristiriitoja. Alussa on usein kaikki kovin ihanteellista ja kivaa mutta kun tekeminen kypsyy niin egot alkavat hangata toisiaan vasten tai jotain muuta sellaista tapahtuu. Joku sosiologi varmaan osaa kertoa että miksi näin on. En siltä ajattele että näihin kannattaa jäädä voivottelemaan, vaan pitää katsoa mikä se ideaalitila on ja mennä sitä kohti vaikka tulisikin välillä hankaluuksia. Ja se on mun mielestä sitä että seurojen ja seurojen edustajien kannattaa pyrkiä tulemaan toimeen sillä tasolla että laji menee eteenpäin. Aina kaikki asiat eivät mene omasta mielestä parhaalla mahdollisella tavalla mutta koska kyse on usean sadan ihmisen lajista, kompromisseja on tehtävä. Olen idealisti, myönnän, mutta yhteistyö eri seurojen ja ihmisten välillä vaatii kaikilta osapuolilta aktiivista tekemistä, se ei tule itsestään. Kaikki keinot, jotka lisäävät eri porukoiden yhteyksiä ovat mun mielestä ehdottoman kannattavia, treeninvetovierailut, vierasleirit, ihan mikä tahansa.

Toinen asia, mikä auttaa eteenpäin on keskittyminen siihen mikä meitä kaikkia lajin parissa olevia yhdistää: rauta, painovoima, hyvä nostaminen, treeni, liikunta, energia, eteenpäin meneminen, urheilu, kehittyminen. Nämä riittävät. Kaikesta ei tarvitse olla kaikkien kanssa samaa mieltä mutta jos lajin ydinasiat ovat suhteellisen samannäköisiä kaikille niin on helpompi tehdä asioita. Tänä päivänä on tietenkin tärkeää että jokainen luo itselleen yksilöllisen tarinan ja suhteen lajiin ja se on tietenkin enemmän kuin ok. Siksi tuo yhdistävien tekijöiden joukko onkin aika primitiivinen. Kuka voisi väittää että painovoima ei häntä koske?

Huomenna sitten Ouluun nautiskelemaan SM -kisojen tunnelmasta 🙂

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: