Etusivu » girevoysport eli kahvakuulaurheilu » Joskus tärkeitä asioita omasta lajista ei näe liian läheltä

Joskus tärkeitä asioita omasta lajista ei näe liian läheltä

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Tänään nostettiin Hyvinkäällä Scandinavian Cup, meillä oli kunniavieraina kisoissa Norjan, Tanskan ja Ruotsin lisäksi myös joukkueet Venäjältä ja Saksasta. Erittäin hieno tapahtuma, itselleni ihan täydellinen päivä sillä mikä voi olla hienompaa kuin kansainvälinen kisa omassa kotikaupungissa, unelmien täyttymys.

Kisoista en osaa raportoida sen tarkemmin, juonsin, eli näin kyllä paljon hienoja tilanteita ja tiukkoja eriä mutta en osaa tiivistää mitään järkevää. Se, mistä halusin näin samantien kirjoittaa ennen kuin unohtuu on:

Kaikista kehittämispaineista, haasteista ja ongelmista huolimatta todella monia asia on meillä nyt hyvin. Kaikkien ”uusien” maiden edustajat kommentoivat että on hienoa että meillä on tuomarikoulutusta, tiukka ja yhtenäinen tuomarilinja, että olemme liitossa ja sitä kautta on pysyviä rakenteita, samat säännöt kaikille, on yhteiset kuulat ja tulosjärjestelmät, ja on yhteistyötä seurojen välillä kuten valiokunta ja kaikki muu mitä touhutaan. Nämä ovat asioita, joita välillä pitää itsestään selvänä, ja ajattelee vain asioita mitkä pitäisi tehdä erilailla, tai paremmin tai miettii mitkä kaikki asiat eivät toimi.

Lisäys: Asia, jota arvostettiin yli kaiken oli se, että kannustimme muiden maiden nostajia. Siitä hengestä kannattaa pitää kiinni.

Kuitenkin, jos katsoo ulkopuolelta, niin huomaa että paljon on tehty ja että moni asia toimii (vaikka kaikki ei tietenkään ole täydellisen ruusunpunaista ja kaikilla aina kivaa). Tänään uusilla mailla oli kaikilla halu ottaa jotain meidän tekemisistämme malliksi omaat lajikehitykseen, ja paljon tuli ideoita yhteiseen toimintaan. Esimerkiksi, kuten kisoissa sanoin, tarkoitus on että Scandinavian Cup on jatkossa perinne, joka kiertää eri maissa. Aivan erinomainen tilaisuus tutustua muihin lajitekijöihin ja oppia muilta. Uskon että jatkossa jotkut meidän kokeilemat ideat jalostuvat paremmiksi toisten tekeminä ja me pääsemme vuorostamme oppimaan lisää.

Kuulostaa ehkä idealistiselta, mutta kun mennään eteenpäin niin uskon että pitää olla korkeitakin tavoitteita. On hyvä saada kuulla tuollaista ulkopuolisen perspektiiviä omaan tekemiseen, ja se muistutti taas että kuinka vaarallista on jäädä omaan hiekkalaatikkoon pyörimään, ja että kuinka tärkeää on katsoa asioita mahdollisimman laajasti ja tehdä asioita niiden kanssa, jotka haluavat aidosti kehittää toimintaa eteenpäin.

Alla pari videota kisoista, Vine -palvelun kautta kuvattuna. Parempia videoita ja kuvia ilmestyy nettiin varmasti myöhemmin.

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: