Etusivu » girevoysport eli kahvakuulaurheilu » Quo vadis, kahvakuula?

Quo vadis, kahvakuula?

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Kahvakuulatrendi tuli, näki ja voitti. Ja sen jälkeen meni ohi. Mitä jäi jäljelle?

Meillä on kahvakuulaurheilua, joka on siis sitä jossa kisataan eli nostetaan työntöä, tempausta ja rive+työntöä. Se on huippu-urheilua, kuntokilpailua, seuratoimintaa, salikisoja, SM-kisoja, MM- ja EM-kisoja, valmennusta ja treeniä tottakai. Laji kehittyy pienin askelin jatkuvasti.

Sitten meillä on kahvakuulailua (termi, joka herättää intohimoja suuntaan ja toiseen), joka on kaikkea mikä ei ole kilpaurheilua, eli . Tälle vaihtoehtoinen ja itselleni korvaan paremmalta kalskahtava termi on kahvakuulaharjoittelu.

Vuonna 2005 vain joissain synkeissä kellareissa tiedettiin mikä kahvakuula on, ja sillä treenasivat vain syvällä undergroundin sisällä hiippailevat mörököllit. Vuonna 2014 kahvakuula alkaa olla perusväline saleilla ja kotikuntopisteissä, sitä voi jopa lainata kirjastoista. Tässä välissä oli jossain määrin jopa ylimitoitettu median syleily, jossa kahvakuula oli esillä ihan ilman lajitoimijoiden yrittämistä joka ikisessä lehdessä. Nyt nämä ilmaiset markkinointilounaat ovat loppu. Lajin edistäjien pitää alkaa markkinoimaan selvästi enemmän, jos uusia harrastajia halutaan saada mukaan toimintaan, ja tietysti halutaan.

Kahvakuulaharjoittelun kaikki hyvät edut ovat hypen mentyä ohi silti tallella. Oikeastaan nyt on ehkä paras aika alkaa tuottamaan laadukasta materiaalia pitkällä tähtäimellä. Laadukkaalla tarkoita tässä sellaista, josta on hyötyä vielä vuosienkin päästä. Esim. edellisessä postauksessa mainittu nostajan opas.

Minkälainen mahtaa olla lajin tulevaisuus? Uskon että väline sinänsä pysyy vakiokalusteena, toivon että hyvän nostamisen opettamisesta tulee osa koulujen, pt-ohjelmien ja muiden peruskoulutusten peruskamaa, jonne se kuuluu samoin kuten kyykkyjen ja etunojapunnerrusten opettaminen. Kyllähän jokaisen perusterveen ihmisen pitää osata kahvakuulatempaus, ei se sentään ole mitään rakettitiedettä! Urheilulaji tulee kehittymään vielä, kunhan saadaan nuorta polvea mukaan, joka tulee pyyhkimään vanhat ennätykset moneen kertaan uusiksi. Kansainvälinen toiminta selkeytyy vuosien mittaan ja sitä kautta kv -kisaaminen helpottuu, ja toisaalta taso kohoaa niin että maailmanmestareista tulee uusista maista. Lajit alkavat tehdä enemmän yhteistyötä ja perusvalmennuksen laatu paranee.

Se, mikä ei varmaankaan muutu, on se että minkä tahansa liikuntalajin pahin kilpailija ei ole joku toinen laji vaan kotisohva tai vastaava?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: