Etusivu » rauta » Tolstoi oli terveysliikunnan ytimessä #kahvakuula #kirjat

Tolstoi oli terveysliikunnan ytimessä #kahvakuula #kirjat

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Tolstoi, Anna Karenina, 1877, s. 109 (suom. Eino Kalima, WSOY 1946):

“Kun hän näki kaiken tuon, joutui hän hetkeksi epäilemään matkalla haaveilemansa uuden elämän mahdollisuutta. Tuntui aivan kuin kaikki nuo hänen elämänsä jäljet olisivat kietoneet hänet syliinsä ja sanoneet hänelle: ”Ei, sinä et mene meiltä etkä muutu toiseksi, vaan pysyt sellaisena kuin olet ollutkin epäilyksinesi, ikuinen itsetyytymättömyys mielessäsi, turhaan yritellen parannusta ja langeten ikuisesti odottaen onnea, jota et ole saavuttanut ja joka on mahdoton sinulle.”

Mutta se oli hänen kapineittensa puhetta se; toinen ääni sielusta sanoi, ettei pidä alistua menneisyyden valtaan ja että ihminen voi tehdä itsestään mitä hyvänsä. Ja kuunnellen sitä ääntä hän meni nurkkaan, jossa hänellä oli 2 puudanpainavaa punnusta, ja alkoi nostella niitä saadakseen itsensä virkeäksi.

Olen lukemassa Anna Kareninaa osana ”klassikkoprojektia”, jonka aloitin vuoden vaihteen aikaan. Tavoitteeni on lukea paljon klassikoita tämän vuoden aikana. Lista tähän mennessä lukemistani on tuolla, suosittelen ainakin kaikki 5 tähden kirjoja mutta miksei muitakin: https://www.goodreads.com/review/list/29053323-marko-suomi?utf8=%E2%9C%93&shelf=read&per_page=40

Joka tapauksessa, tuossa lainauksessa tiivistyy paljon olennaista toimivasta terveysliikunnasta:

  • rutiinit: kuulat olivat valmiina nurkassa, josta ne on helppo ottaa käyttöön milloin tahansa on sopiva tilanne
  • painot: puuta on 16kg, eli painot ovat suhteellisen kevyet mutta kuitenkin sellaiset, ettei niitä voi ihan miten tahansa heilutella, eli joutuu keskittymään ja tekemään töitä.
  • motivaatio: ”saadakseen itsensä virkeäksi” – liikunta voi tosiaan virkistää, sen ei tarvitse liittyä sen ihmeellisempään tavoitteeseen. Eli tässä tapauksessa palkinto on itse tekemisessä, ei jossain kaukana eikä toisaalta ulkoa tulevina vaatimuksina tai tykkäyksinä Facebookissa (tosin 1877 FB ei ollut vielä käytössä, mikä tietysti on nykyihmisen vaikea käsittää, miten he ovat pärjänneet?!)
  • fyysisen tekemisen merkitys henkisen virkistymisen kannalta: fyysinen tekeminen vie ajatukset muualle päivittäisistä asioista hetkeksi, ja toisaalta ”ettei pidä alistua menneisyyden valtaan” kohta kertoo senkin että asiat eivät muutu itsestään vaan oman tekemisen kautta

Photo 25.5.2014 11.24.10

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: