Etusivu » girevoysport eli kahvakuulaurheilu » Nostotekniikan arvostamisen kulttuurissa on helppo hymyillä #kahvakuula

Nostotekniikan arvostamisen kulttuurissa on helppo hymyillä #kahvakuula

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Tänään koin paljon positiivisia hetkiä nostamiseen liittyen. Näin paljon suhteellisen uusia tulokkaita kisalavalla sekä heidän valmentajiaan, joille tuntui olevan itsestään selvää se että kun nostetaan niin nostetaan kunnolla, ja että se on jopa kunnia-asia. Oli myös tuomareita, joista päätuomari kommentoi kiitellen että tietty jämäkkyys oli ikäänkuin itsestään selvää.

Eihän se tietenkään ole oikeasti itsestään selvää. On aina helpompi ajatella lyhyellä tähtäimellä ja keskittyä esim. yksittäisen kisan voittamiseen tai johonkin tiettyyn numerotavoitteeseen kuin laadukkaaseen nostamiseen pitkällä tähtäimellä. Ovelimmat tietävät kuitenkin että laatuun satsaamalla ja siitä tärkeän asian tekemällä saa pidemmän päälle lajista enemmän irti. Ja se vaikuttaa tietysti myös harrastajien turvallisuuteen. Hienoa siis nähdä että tekniikkaa tosissaan arvostetaan.

Jokunen vuosi sitten keskusteltiin siitä että onko järkeä pitää Suomessa tiukkaa tuomarilinjaa, kun olimme silloin niin ”uusia”. Mielestäni oli silloin ja on nytkin edelleen tärkeää että tavoitellaan sitä erittäin hyvää ellei parasta tekemisen tasoa. Miksi tyytyä vähempään? Nyt jo, kun katsoo esim. SM -osallistujia tai uusia kisaajia tai vaikka sitten edustusjoukkueiden porukkaa, niin huomaa että siitä on hirveästi hyötyä kun jo salikisoissa on ajatus siitä että vain hyvät toistot päästetään läpi. Jos heti alusta lähtee tekemään hyvää niin mikään tiukkakaan tuomarilinja ei ole ongelma myöhemmin.

Tällaisia ajatuksia tuli mieleen kisoista kun juttelimme päätuomari Teemun kanssa automatkalla suklaata syöden. Erityisesti jäi mieleen Kokkolan tiimi uudehkoista nostajista. Hienoa työtä!

http://arena.firefitness.fi/

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: