Etusivu » girevoysport eli kahvakuulaurheilu » Hyvän nostotekniikan arvostus ja ohjaajan vastuu? #kahvakuula

Hyvän nostotekniikan arvostus ja ohjaajan vastuu? #kahvakuula

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Tänään on netissä kiertänyt kahvakuulaharjoittelun jonkinlainen opetusvideo, jossa nostotekniikat ovat vähän sinnepäin tai jopa vaarallisia. Sinänsä tässä ei ole mitään uutta, tällaisia videoita, usein hyvin näyttävästi tuotettuja, on ilmestynyt säännöllisin väliajoin nettiin youtuben alkuajoista lähtien. Joku ehkä muistaa sen Jillian Michaelsin tai sitten erään tunnetun uimarin tekniikkanäytteet?

Mietin aina kun katson niitä että mistä lähtökohdista niitä oikein tehdään? Ajattelen itse että kahvakuulan nostamisen tekniikat ovat aika yksinkertaisia. Niiden opettelusta on hyötyä kaikille koska hyvä, turvallinen tekniikka takaa sen että voi treenata tuloksellisesti pitkään. Lisäksi, kaikkien on mahdollista oppia ne, jopa itse opettelemalla puhumattakaan siitä jos saa vielä ohjausta. Edellyttäen että ohjaaja itse osaa asiansa. Ja meillä ohjaajillahan tässä se vastuu on nimenomaan, ei videoissa opetettavilla ihmisillä tai niitä katselevilla.

Ehkä yksi syy on se että jossain matkan varrella ei joko hahmoteta sitä että voitaisiin oppia tekniikka kunnolla tai sitten siihen ei tule tarvetta koska ei koskaan nosteta muilla kuin kaikkein keveimmillä kuulilla? Vaikea sanoa. Rohkaisisin kaikkia, varsinkin ohjaajia, perehtymään tosissaan tekniikoihin, sillä ne ovat tärkeitä ja ihan mahdollisia oppia ja opettaa. Ja tämä ei ole mikään kisa- vs kuntoiluasia. Mielestäni se, että me ohjaajat arvostamme tekniikkaa, heijastuu myös niihin, jotka niitä opettelevat ja mielestäni meillä on velvollisuus välittää sitä asennetta eteenpäin.

Parasta olisi, jos olisi takataskussa vastavetona aina joku todella hyvä oma tekemä video, tai edes oman seuran tai kahvakuulavaliokunnan tai vaikka painonnostoliiton video, jota voisi linkittää eteenpäin. Nyt juuri sellaista ihan tuoretta materiaalia ei minulla ole, toivottavasti jossain vaiheessa taas on. Laitan tähän yhden hyvän Iltalehden pätkän sekä yhden Ice Chamberin pätkän:

http://iltalehti.fi/iltvurheilu/20130710027212235_v9.shtml

Alkujaan kun Suomen kahvakuula ry oli ainoa seura, teimme porukalla sivun, jossa oli tekstinä, kuvina ja videoina perusliikkeet opastettuna, kuuluisa aloittelijan opas. Siellä oli myös PDF, jonka saattoi kuka tahansa ladata. Sivu on vieläkin tallella, tosin se on tarkoitus päivittää ja siirtää kahvakuulaurheilu.net:iin, eli yhtälaisesti kaikkien seurojen käyttöön. Sellaisesta olisi nytkin paljon hyötyä.

Viimeisin valiokunnan materiaali on kahvakuulaurheilun laatutalkoot -sivu, jossa tosin kohderyhmänä on seurat ja valmentajat sekä kaikki kisaajat, mutta kyllä se tässäkin tapauksessa palvelee:

http://www.kahvakuulaurheilu.net/kahvakuulaurheilun-laatutalkoot/

Jos tarvitset opastusta kahvakuulaharjoitteluun ja turvalliseen nostamiseen, ota yhteyttä lähimpään seuraan: http://www.kahvakuulaurheilu.net/seurat/

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: