Etusivu » rauta » Miten tehdä liikkumisen tekniikasta houkuttelevaa?

Miten tehdä liikkumisen tekniikasta houkuttelevaa?

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Kysymys: miten tehdä lajin / liikuntamuodon hyvän tekniikan opettelusta houkuttelevaa satunnaiselle tai vähemmän motivoituneelle treenaajalle? Miten tehdä siitä seksikästä, jännää ja ylpeyden aihe? Sen sijaan että ylpeiltäisiin hien ja rasituksen määrällä, fiilisteltäisiin siitä miten sulavasti joku liike kulkee?

Jos teillä on tähän hyviä ideoita niin kertokaa ihmeessä!

Kaikki, joilla on enemmän kilometrejä alla liikkumisen suhteen, varsinkin he, joilla on äärikokemuksia kuten vammoja tai tiukkaa tavoitteellista harjoittelua, tietävät että liikkeen laatu on tärkeä asia. Tämän kanssa painiskelevat ihmiset ovat usein niitä, jotka ohjaavat muita ja miettivät että miten ihmeessä saada tietoisuus tästä laadun tärkeydestä jotenkin myös treenaajien ymmärrykseen.

Joskus aikaisemmin oli ehkä tapana tehdä sellaista vaaroihin, uhkiin ja pelkoon tehtävää valistusta. Se oli sellaista, että kerrottiin vaikka nyt istumisen haitoista tai vääränlaisen maastavetotekniikan vaaroista, listaten faktoja ja näyttäen ehkä jotain inhottavia kuvia. Nämä tällaiset toki herättävät tunteita mutta en oikein usko että ne sinänsä auttavat. Itse asiassa vaikka itsekin olen jo ikämiessarjassa, minusta tuollainen vanhan koulun jyrähtelypropaganda lähinnä harmittaa, vaikka faktat sinänsä olisivatkin oikein. Emme enää ole sellaisessa maailmassa, jossa jonkun auktoriteetit jyrähtely auttaisi, vaan ainakin sen rinnalla on oltava myös porkkanatyyppistä houkutinta.

Tänä päivänä ihmisillä on hirveästi valinnanvaraa liikuntaharrastusten suhteen, ja kaikki seurat, salit, trainerit ja ringit kilpailevat ihmisten rajallisesta huomiosta. Ihmisille pitää tarjota jotain ainutlaatuista, miellyttävää, mielenkiintoista, kivaa, hauskaa ja tehokasta liikuntaa, jotta he tulisivat uudelleen. Jos meno ei miellytä, ihminen vaihtaa paikkaa hyvinkin nopeasti, pidempi sitoutuminen on harvinaista (paitsi lajiin ihastuneille, ja he muutenkin yleensä paneutuvat tekniikkaan).

Tavallaan lajifanaattikkona puristipuoltani harmittaa aika paljonkin että asioita joutuu markkinoimaan ihan siinä kuin mitä tahansa muutakin mutta ei sitä silti pakoon pääse. On jotenkin pystyttävä kilpailemaan huomiosta ja samalla pystyttävä ajamaan lajin pitkän juoksun tavoitetta: terveitä, aktiivisia, liikunnasta nauttivia lajin harrastajia.

20121217-105751.jpg

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: