Etusivu » girevoysport eli kahvakuulaurheilu » Mikä ihmeen kahvakuulavaliokunta? #kahvakuulaurheilu

Mikä ihmeen kahvakuulavaliokunta? #kahvakuulaurheilu

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Kahvakuulavaliokunta on Painonnostoliiton osa, jonka tehtävä on kehittää lajia eteenpäin kansallisesti ja kansainvälisesti. Roolijako liiton, seurojen ja urheiljoiden, valmentajien ja kahvakuulavaliokunnan välillä menee karkeasti yleistäen näin (katso myös kuva alla):

  • seurat, valmentajat ja urheilijat tekevät käytännön toimintaa paikallisesti ja vievät lajia sitä kautta eteenpäin
  • valiokunta vie lajia eteenpäin kansallisesti ja liiton sisällä, jotta seurojen, valmentajien ja urheilijoiden ei tarvitsisi esim. miettiä sääntömuutoksia vaan voisivat keskittyä oleelliseen

Kahvakuulavaliokunta on siis ryhmä ihmisiä, edustajia eri seuroista, jotka yhdessä miettivät että mikä olisi lajille parasta tulevaisuudessa, miten helpottaa seurojen, valmentajien ja urheilijoiden toimintaa ja miten kehittää lajia niin että se olisi mahdollisimman hyvä harrastajien ja kisaajien näkökulmasta. Oleellista on nimenomaan se että porukkaa on eri seuroista, jolloin ei mennä vain kenenkään yhden henkilön tai seuran näkökulman mukaan, vaan saadaan ns. kansallista näköalaa tekemiseen.

Seuraavana vuonna eli 2014 kokoonpano on tuolla:

”PJ, Marko Suomi, Hakalanmäen Ryhti
Pasi Janhunen, KEV
Kirsi Suomela, Lift Me Up ry
Sari Helminen, Lahden Gentai
Katriina Kymäläinen-Mäkelä, Suomen kahvakuula ry
Riina Tikka, Girevoy Sport Lieto
Anneli Hokkanen, Suomen kahvakuula ry
Marjo Nurmenniemi, Haapajärven Karateseura
Kristiina Laine, Lift Me Up ry”

http://www.kahvakuulaurheilu.net/kahvakuulavaliokunta-vuodelle-2014-on-nimetty/

Olin mukana valiokunnassa ensimmäisinä vuosina, siis 2008 alkaen. Silloin koko lajitoiminta oli todella pientä verrattuna nykyiseen ja kaikki oli kovin uutta. Nyt on menty isoin harppauksin eteenpäin ja harrastajia on pilvin pimein. Valiokunnan toiminnasta on kuitenkin aina, siis ihan alusta asti, esitetty toivomuksia että toiminta olisi enemmän läpinäkyvää. En tiedä vielä millä kaikilla tavoilla sitä edistäisi mutta se on yksi tavoite joka tapauksessa tulevaisuutta varten. Yritän tämän blogin kautta tuoda hieman tällaista taustatietoa esiin toiminnasta PJ:n näkökulmasta. Kysykää vaikka kommenteissa lisää jos aihe kiinnostaa!

Tällä hetkellä uusi valiokunta on siis nimetty, eli seuroilta on kysytty halukkaita toimintaan mukaan ja seuroista on tullut todella hyvin aktiiveja, kuten tuosta yllä olevasta listasta näkee. Virallisesti toiminta alkaa 1.1.2014. Tähän mennessä ei ole siis vielä tapahtunut paljoakaan uudella kokoonpanolla, heille on toki kerrottu että ovat päässeet mukaan 🙂 Itse olen selannut läpi materiaalia parilta edelliseltä vuodelta ja soittanut läpi viime vuoden kokoonpanon kyselläkseni tilanteesta, sekä keskustellut aiheesta liiton johtohahmojen kanssa. Yksi iso haaste tällaisessa toiminnassa on, ja on aina ollut, hajallaan olevan porukan kanssa tapaaminen säännöllisesti. Onneksi nykyään on olemassa vaikka mitä tällaista työtä tukevia välineitä ja tapoja olla yhteydessä, sillä vaikka se olisikin hienoa, koko porukkaa ei saa kasaan kovinkaan usein. Uskoisin että erilaisista videoneuvottelusysteemeistä ja mm. Google Drive:stä on meille paljon hyötyä.

Kaikkea tätä ennen kuitenkin oma tavoitteeni on old school -tyyliin soittaa kaikille uusille jäsenille kuullakseni vähän odotuksista ja kiinnostuksen kohteista ja myös sopia ensimmäinen yhteinen tapaaminen (virtuaalinen ja/tai kasvotusten tapahtuva). Sen jälkeen sitten järjestäytyminen ja toimintatavoista sopiminen ja homman polkaisu käyntiin virallisesti.

Tulevien vuosien asioista pinnalla ovat tällä hetkellä mm. junioritoiminnan eteenpäin vieminen, kansainvälinen toiminta ja SM -kisojen ajoitus sekä niihin liittyen että olisiko parempi jos biathlon ja LC olisivat samana viikonloppuna. Näiden lisäksi esillä on esim. erilaiset tietoon/tiedottamiseen liittyvät asiat, kuten onko jossain selvästi kerrottu että mistä SM -kisajärjestäjä saa kuulat, vaa’an ja tulosjärjestelmän käyttöönsä. Eli paljon kaikenlaista erityyppistä asiaa.

Mainokset

1 kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: