Etusivu » girevoysport eli kahvakuulaurheilu » Miten motivoitua takapakkien jälkeen? #urheilu

Miten motivoitua takapakkien jälkeen? #urheilu

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Urheilu on kivaa koska siinä on kätevää asettaa selkeitä tavoitteita, ja sitten iloisesti kulkea niitä kohti. Katso vaikka tuota kuvaa:

20121208-202639.jpg

MUTTA… tästä kirjoittelin jo viimeksi mutta se tilanne, kun tuon polun on kulkenut siten että on päässyt aika kivastikin omiin tavoitteisiin, ja sitten tuleekin takapakkia, ja joutuu palautumaan tuonne lähes alkuun. Se on paha. Tiedän että minun ei esim. pitäisi vertailla itseäni muihin tai välttämättä edes omiin entisiin tuloksiini tai kuntoon mutta siltä on vaikea välttyä.

Miten te ratkaisette tämän ongelman? Miten saada tavoitemittari ”resetoitua” nykykuntoon (se on ihan hyvä, ei siinä mitään mutta paljon huonompi kuin ”ennen”) siten että ette haikaile vanhoja vaan katsotte suoraan totuutta silmään ja lähdette siitä missä nyt olette?

Omat enkkani ovat tuolla, nyt jos pitäisi kokeilla niin varmaan aika paljon alakanttiin jäisi:

http://www.kahvakuulakisat.info/gireviks/view/marko-suomi

Tulospohjaisessa urheilussa on se hieno ja karu asia että kunto tulee treenillä hitaasti mutta se katoaa aika nopeasti ja rauta kyllä kertoo hyvinkin suoraan että missä mennään 🙂 Sinänsä pitkässä juoksussa numeroilla ei ole merkitystä, vaan terveydellä, tiedän kyllä. Mutta käytännön elämässä treenissä on merkitystä jatkuvuudella ja säännöllisyydellä. Ja itselläni on se paha heikkous että treeniin vaikuttavat todella paljon tunnejutut ja motivaatiotekijät. Jotkut toiset voivat sulkea nämä paremmin pois mielestä ja vain mennä eteenpäin mutta itse en siihen pysty. Tästä ominaisuudesta on myös apua kisoissa, kun saa hyvän psyykkauksen päälle ja pystyykin suoriutumaan paremmin kuin koskaan treeneissä. Mutta arjen treenissä ei se paras juttu.

Oma ratkaisuehdotukseni on: treeni, säännöllinen treeni, testinostoja ja pienien edistymisten ja saavutusten juhlintaa. Ja sitä että mahdollisimman vähän vertailisi itseään muihin.

P.S. Katsokaa hyvän bloggaajan Meri Pekkasen blogia esittelevä pätkä Yle Areenasta: http://areena.yle.fi/tv/2061893

Merin blogi

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: