Etusivu » girevoysport eli kahvakuulaurheilu » Shokkipaljastus tutkimustuloksista: naiset voivat sittenkin nostaa 2 kuulalla!! Katso kuvat! #kahvakuula

Shokkipaljastus tutkimustuloksista: naiset voivat sittenkin nostaa 2 kuulalla!! Katso kuvat! #kahvakuula

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

 • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Suoritin lyhyen mutta intensiivisen kyselytutkimuksen käyttäen modernia crowdsourcing -tekniikkaa: kysyin siis muutamasta nettiyhteisöstä että miksi naiset eivät voisi kisata tai muuten vaan nostaa 2 kuulan työntöä tai Long Cycleä kahvakuulaurheilukisoissa tai -harjoituksissa. Yhteisöt olivat:

 • kahvakuula.fi/forum (suomen kaikki kisanostajat, ne varsinkin jotka eivät ole Facebookissa)
 • Girevoy Sport Finland Facebook -ryhmä (suomen kaikki kisanostajat, nekin jotka eivät ole foorumilla)
 • Kettlebell Sport Facebook -ryhmä (kansainvälinen ryhmä, n. 1000 jäsentä)
 • Tämä blogi (satoja käyntejä päivässä, en tiedä ketkä lukevat)

Taustaa, eli miksi kysyä jotain näinkin hölmöä?

Kysymys voi kuulostaa tosi typerältä, jos ei tunne lajin historiaa. Kyse on siitä, että kahvakuulaurheilu -laji on alunperin venäläinen, ja siellä naiset eivät vieläkään saa kisoissa tehdä muuta kuin tempausta. Naiset ovat muutenkin tulleet peliin mukaan vasta paljon myöhemmin kuin miehet, en nyt tarkkaan muista mutta eivät ole hirveän kauan saaneet osallistua esim. MM -kisoihin. Laji itsessään on karkeasta arvioiden yli 100 vuotta vahna.  Joku voi tarkentaa halutessaan vuosilukuja.

Länsimaissa taas on heti alusta alkaen tehty naisten toimesta myös työntöä mutta yhdellä kädellä. En tiedä miksi näin, miksi ei lähdetty heti tekemään kahdella, kuten miehet? Joka tapauksessa, asia on tällä hetkellä sellainen ”no näin nyt on aina tehty, eiks tää oo itsestäänselvää”. Siksi on siis syytä kysyä että mitä järkeä tällaisessa on. Kyseessä on ilmeisesti vain perinne, joka ei ehkä ole alunperin perustunut siihen että naisilta olisi esim. kysytty että mitä te haluatte tehdä. Voin olla väärässäkin toki.

Tuloksia

En saanut vastaukseksi yhtäkään varsinaisesti vakuuttavaa syytä sille miksi naiset eivät voisi nostaa kisoissa kahdella kuulalla. Muutama mies oli huolissaan siitä, että kuulan laskeutuessa alas räkkiin rinnat voisivat jotenkin vaurioitua. Toki tämä sama ongelma, jos se edes on oikea ongelma, koskisi myös yhden käden työntöä. Siihen taas tuli hyvää vastakommenttia siitä että kyllä miehetkin joutuvat ottamaan erilaisia räkkiasentoja riippuen siitä minkälainen anatomia heillä on. Joidenkin yläkroppa on tynnyrin muotoinen, toisten pulkannarun muotoinen, ja siihen pitää vain sopeutua.

Kahden kuulan tekemisen puolesta puhuu mm. kahden kuulan räkkiasennon tasapainoisuus, eli ei tule sitä että väsyneenä tai huonon tekniikan takia levätään tai työnnetään siten että lantio on vinossa.

Mitä mieltä olette tästä kaikesta?

EDIT: keskustelu jatkuu:

http://firemaria.wordpress.com/2013/11/12/yksi-vs-kaksi-kuulaa/

http://liftmeupteam.wordpress.com/2013/11/12/montako-kuulaa-syliin/

Kuva ei varsinaisesti liity tapaukseen

Kuva ei varsinaisesti liity tapaukseen

Mainokset

5 kommenttia

 1. Outi sanoo:

  Ihan henkilökohtaisena kommenttina voisin sanoa, että LC on vaikea tai ainakin hankala hyvin lyhyelle nostajalle: Heilautusvaiheessa pitäisi astua sivuun tai olla melko vaikeassa asennossa ihan siitä syystä, että kisakuulat ovat kooltaan suuret, eivätkä mahdu heilahtamaan järkevästi. En tosin ole hirveästi itse sitä yrittänytkään, koska on niin hankalaa. Työntö sen sijaan onnistuu mainiosti lyhyeltäkin nostajalta ja sitä minäkin teen kahdella kuulalla. 🙂

  • Marko Suomi sanoo:

   Totta, LC on hankala, lyhyillä jaloilla tulee haasteita erilaisten steppailujen tai polvien sivuun vääntämisen kanssa, miehillä ja naisilla.

 2. […] piirissä kysymyksen koskien yhdellä vs. kahdella kuulalla nostamista ja kirjoitti yhteenvedon saamistaan […]

 3. firemaria sanoo:

  Meinasin kommentoida tähän, mutta vastauksesta tuli niin pitkä että siitä syntyi kokonainen blogikirjoitus: http://firemaria.wordpress.com/2013/11/12/yksi-vs-kaksi-kuulaa/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: