Etusivu » blogi » Jumissa kauhuelokuvassa eli miksi lopetin hyvinvointibloggaamisen #zombieapocalypse

Jumissa kauhuelokuvassa eli miksi lopetin hyvinvointibloggaamisen #zombieapocalypse

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

 • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Olettehan katsoneet Netflix:stä hienosti tehtyä The Walking Dead -sarjaa? Siinä on tavallaan vanha ja tylsä zombie -teema mutta toteutus on sekä karmiva että tunteisiin vetoava draama, jossa pieni joukko yrittää selvitä laajenevan zombie -epidemian jyllätessä.

Lopetin tuossa joku aika sitten ns. hyvinvointiaiheista kirjoittelemisen tänne, lähinnä koska kyllästyin ja toisaalta koin että on mahdotonta taistella hyvinvointimedian zombietulvaa vastaan. Ajattelin siis joskus varmaan vuosi sitten että kokeilen kirjoitella näistä teemoista omasta näkökulmasta, sillä terveyshuolet veivät fokusta pois kahvakuulaurheilusta ja halusin katsoa että olisiko minulla jotain tuoretta sanottavaa aiheesta. Huomasin kuitenkin aika nopeasti että aihe oli kauttaaltaan (ainakin omalta osaltani) loppuun kaluttu, kuten zombielauman jäljiltä jäänyt kaupunki. Huomasin olevani loukussa, ikäänkuin selkä seinää vasten samalla kun verenhimoinen lauma vyöryy yli.

Esimerkkejä tällaisesta zombie -mediasta on paljon. Pari esimerkkiä alla. Disclaimer: tiedän että tällaisten juttujen linkittäminen on virhe. Alkulähteet saavat ansaitsemattomia klikkauksia ja kauhistelu vain pelaa heidän pussiinsa. Silti, kun liikunta elämänlaatua parantavana asiana on lähellä sydäntä, tällainen ohjeistamisen irvikuva aiheuttaa paljon negatiivisia tunteita, ja vaistomaisesti tulee linkitettyä ja ehkä sanottua ikävästikin ja aiheutettua vastavuoroisesti pahaa mieltä hyvää tarkoittaville ihmisille.

Kuitenkin, kun tällaista materiaalia linkittää varsinkin tuohtuneiden otsikoiden kera, siitä saa omakin blogi tai FB -sivu klikkauksia. Sitä tulee osallistuneeksi ihan samaan zombiemaiseen verenhimoon kuin mistä muita syyttää. Ja sitten kun kirjoittaa jostain että ”no kannattaa etsiä sellainen liikuntamuoto mistä tykkää ja perehtyä hyviin perustekniikoihin” niin eihän se ketään ymmärrettävästi kiinnosta. Ymmärrätte siis varmasti että tällainen tylsä kirjoittelu ei palkitse itseä eikä lukijaa.

Päätin siis paeta zombietulvaa vuorille, eli keskittyä siihen mikä kiehtoo, eli kahvakuulaurheiluun. Siitä ei saa väännettyä räväköitä otsikoita ja alastomuuskin on hakusessa mutta se tuntuu kuitenkin tärkeämmältä kuin olla se, joka tuhannetta kertaa sanoo jotain itsestäänselvää liikkumisen tärkeydestä. Sitä paitsi, kun harrastaa kahvakuulaurheilua ja kisailee, saa ne kaikki terveyshyödyt ilman että tarvitsee klikata auki yhtäkään zombie -linkkiä.

Tarkoitus oli itse asiassa kirjoittaa muuten ihan aiheestakin eli kahden kuulan nostamisesta mutta lähdin sivuraiteille kun näin tuon nytkytyskyykyn ja siitä versonneen keskustelun, eli menin taas ansaan 🙂 Ehkä seuraavalla kerralla.

Tässä nämä zombie -linkit. Vain pari esimerkkiä lannistumattomasta laumasta. Ei oikeastaan kannata klikata mutta klikkaatte kuitenkin, samalla tavalla kuin kauhuelokuvan päähenkilöt menevät sinne kellariin vaikka ei tietenkään pitäisi.

Nytkytyskyykky: http://kuntoplus.fi/treeni/lihaskunto/reisi-ja-vatsaliikkeita-nytkytyskyykky

Maailman huonoimmat kahvakuulaohjeet: http://www.sheknows.com/health-and-wellness/articles/979131/full-body-kettlebell-workout-for-women

Tässä vielä vinkkejä niille, jotka ovat jumissa kauhuelokuvassa:

If it sounds too good to be true, it’s not true:

 • When trying to get healthy, it’s important to remain a skeptic.
 • When trying to survive a horror film, it’s important to remain a skeptic.

Don’t chase the cheap thrill. Don’t chase the cheap and easy victory.  Those people who say “but this way is faster!” end up getting their heads cut off.  Those people who say, “but this pill will solve my problems” end up getting absolutely nowhere.

http://www.nerdfitness.com/blog/2013/10/31/how-to-survive-if-you-find-yourself-stuck-in-a-horror-film/

Ja vielä tämä, elokuva jota ei koskaan tule. Kuin shokkilinkki, jota kukaan ei muka klikkaa 🙂

Mainokset

5 kommenttia

 1. Milla sanoo:

  Nytkytyskyykky – se oli pakko klikata auki, halusin tietää onko se sukua kyykkyvatkaukselle. Älä googlaa.

 2. Satu Mikkonen sanoo:

  Noniin. Pakko googlata!

 3. Marko Suomi sanoo:

  Apua, en voi vastustaa! ”jos hajaannutaan ja googlataan kaikki se kyykkyvatkaus” ….. 🙂

 4. Nytkytyskyykky muistuttaa pikkuisen rumbaa, jota me ollaan harjoiteltu viime aikoina salsa-tunnilla… 🙂

  Itse en harrasta oikeasti kahvakuulaa, mutta jopa mun harjaantumaton silmä näkee että sun linkkaamissa ohjeissa on jotain vikaa. Hanna näytti vähän samalta kun panin sen ekaa kertaa kokeilemaan heilautusta. Eli suurin piirtein siltä kuin olisi vetämässä vastasyntynyttä vauvaa ulos jalkojen välistä.. 😛

 5. Marko Suomi sanoo:

  Satu, tuokin kuvailemasti tilanne sopii tähän kauhuelokuvateemaan aika osuvasti 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: