Etusivu » blogi » Pari blogi- ja treenivinkkiä – viimeinen postaus tähän blogiin – kiitos kaikille!

Pari blogi- ja treenivinkkiä – viimeinen postaus tähän blogiin – kiitos kaikille!

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

 • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Mietin yön yli tämän blogin jatkoa ja päätin että nyt on aika lopettaa, vaikkakin haikein mielin, ja tehdä jotain muuta. Blogi täytti tuossa keväällä 7 vuotta, ja noina vuosina on tapahtunut kaikenlaista. Syitä lopettamiseen on useita mutta ehkä isoimpana nyt juuri mieleen tulevana on se, että blogi on palvellut sen verran kuin se pystyi siinä, mitä varten se oli olemassa ja mitä varten se kehittyi. Kahvakuulaurheilu on jo muutaman vuoden ollut ihan toimiva laji, Suomesta löytyy lukuisia seuroja, joissa pääsee treenaamaan hyvän opetuksen kera ja pääsee juttelemaan lajista –  välineellä harjoittelukin on ihan arkipäivää.

Blogi oli alkuaikoina todella hyvä kanava löytää muita lajista kiinnostuneita ja kehittää heidän kanssaan toimintaa yhdessä. Jos yksikin on innostunut tämän blogin lukemisen jälkeen kokeilemaan kahvakuulaurheilua niin tehtävä on sitäkin kautta täytetty, ja olen iloinen siitä että moni on kertonut näin tapahtuneen. Itse olen saanut blogin kirjoittamisen myötä paljon, tärkeimpänä ne kaikki tosielämän kohtaamiset mitkä ovat tapahtuneet lajin ja muiden teemojen tiimoilta.

Kirjoittaminen kiinnostaa edelleen kovasti mutta teema ”Totuus löytyy raudasta” on itselleni turhan rajoittava, sillä oikeastaan treenistä kirjoittaminen ei enää juurikaan kiinnosta, minulla ei vain yksinkertaisesti ole siitä enää mitään oleellisesti uutta sanottavaa vaikka pidänkin sitä tärkeänä tekemisenä edelleen. Enkä halua käyttää rajallista elämääni siihen että toistan uudelleen ja uudelleen samoja juttuja 🙂 Lisäksi haluan kokeilla myös englanniksi kirjoittamista jne, joten varmaankin laitan pystyyn uuden blogin, jossa on joku geneerinen nimi, jotta voin käyttää sitä vapaammin.

Sama kyllästyminen koskee yleensä ns. terveellisiä elämäntapoja ja niitä asioita, joita voi tehdä itse vaikka geenit eivät olisikaan suotuisat ja kaikki menee pieleen. En keksi enää uutta tulokulmaa, ja netti on täynnä niitä samoja satoja vuosia toimineita vinkkejä ja muut kirjoittajat osaavat kirjoittaa niistä paremmin:

älä syö kakkaa niin paljoa, koita nukkua ja levätä, kuuntele itseäsi, älä ole tyhmä, älä vedä itseäsi piippuun minkään turhan asian takia, nosta rautaa, ole vahvempi kuin nyt , liike itsessään on tärkeää jne. 

En myöskään koe olevani kotonani tällaisessa yleisessä terveysbloggausmaailmassa. Liikunta- ja ravintokirjoittaminen on mielestäni liian kapea-alaista ja ulkonäkökeskeistä vaikka poikkeuksiakin toki on.

Joten, tässä välissä haluan kiittää teitä kaikkia, jotka ovat näitä juttuja lukeneet! Laittakaa ihmeessä kommentteihin jotain terveisiä jos teillä on aikaa!

Jätän blogin tänne nettiin avoimeksi, vanhoja juttuja voi lukea edelleen. Tarvitsen itsekin osaa niistä tarkistaakseni vuosilukuja kahvakuulaurheilun historiikkia varten (josta en tosin tiedä milloin saan sen kirjoitettua valmiiksi mutta joskus).

Muutama blogi- ja treenioppi

Sitten, pari vinkkiä blogeihin ja treeniin liittyen. Nämä ovat tällaista kantapääopiston materiaalia sekalaisessa järjestyksessä.

 • tavoitteiden miettiminen kannattaa – miksi kirjoitat tai treenaat? Jos tavoite on aidosti innostava ja sinulle tärkeä, aika sitä kohti menemiseen kyllä löytyy. Ei siis kannata tehdä ns. väkisin. Ja sellaistakin sattuu että tavoitteet muuttuvat, tai että aikaisemmin maailman tärkein tavoite ei tunnukaan enää yhtä tärkeältä. Se on ok, ehkä kannattaa aina välillä miettiä uudelleen että MIKSI ?
 • selvitä kuka on alasi paras, ei vain kotikaupungissa, omalla salilla tai Suomessa vaan niin globaalisti kuin mahdollista. Matki, kysy häneltä suoraan, pyydä vaikka haastattelu, selvitä mitä tämä paras tekee ja mitä voisit oppia häneltä. Tai heiltä, sillä yleensä kannattaa kysyä useilta hyviltä eikä tyytyä yhteen.
 • asioista kannattaa tehdä numero. Eli, jos vaikka tavoittelet jonkun uuden toiminnan aloittamista, niin kerro siitä muille ja ota muita mukaan. Siihen blogi voi toimia, varsinkin jos heti aluksi porukkaa ei ole omassa lähipiirissä. Kannattaa visioida rohkeasti ja katsoa pidemmälle kuin ensi viikkoon, yllättävästi moni asia voi mennäkin eteenpäin jos visioista innostuu joku muukin.
 • avoimuus ja jakaminen ovat tärkeitä asioita. Älä missään tapauksessa kirjoita blogia jos aiot sulkea kommentoinnin! Ihan oikeasti. Silloin missaat parhaan elementin eli dialogin muiden kanssa.
 • kannattaa valita WordPress Bloggerin sijaan. 🙂 Bloggerissa on ruma käyttöliittymä ja niihin blogeihin kommentoiminen on tehty hirvittävän vaikeaksi.
 • nykyisin, jos haluaa että joku muukin lukee blogitekstejä,  kannattaa perustaa blogille FB -sivu ja asettaa viestit ilmestymään siellä automaattisesti. Miksei myös twitteriin. Jotkut eivät tykkää automatisoinnista mutta aivan sama. Tärkeää joka tapauksessa on hyvä otsikointi. Ei kannata laittaa automaatteihin tai muihinkaan linkityksiin ”uusi blogipostaus ilmeistyi” koska ei se ole kiinnostavaa, vaan kerro suoraan otsikossa mitä haluat sanoa
 • Aikaa on. Blogin kirjoittaminen tai treenaaminen ei oikeasti vie hirveästi aikaa. Aluksi ehkä kun opettelee mutta sitten hommasta tulee rutiinia. Ei kannatta tuijottaa kelloa ja numeroita ihan hirveän fanaattisesti koko aikaa tai ainakaan huolestua jos joka viikko ei tule liikuttua jonkun liikuntapiirakan minuuttimäärien mukaisesti. En ole itse koskaan noudattanut tuollaisia piirakoita ja olen ollut yli 10 vuotta selkeästi keskivertoa paremmassa kunnossa.
 • kannattaa vältellä ”karismaattisia johtajia”. Ainakin kannattaa välttää sokeaa seuraamista varsinkin jos joku toitottaa kovin yksipuolista sanomaa, tai jos kuvio vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta.
 • blogeissa oma ääni toimii, kuten liikunnassakin ja varsinkin kilpailemisessa oma tahti ja luonne. Se kannattaa selvittää kokeilemalla, ja sitten mennä sen mukaan.
 • kannattaa pyrkiä tietynlaiseen autonomiaan. En tarkoita todellakaan ”yksin pitää perkele pärjätä” -mentaliteettia, vaan sitä että liikunnasta ja ravinnosta kannattaa opiskella perusasiat, vaikka jonkun suht kattavan kirjan kautta. Silloin on helpompi suhteuttaa johonkin kokonaisuuteen iltapäivälehtien roska-artikkelit ihmedieeteistä tai treenigurujen yksipuoliset hurujutut. Sama pätee sosiaaliseen mediaan 🙂
 • ei kannata hioa liikaa vaan laittaa samantien ”häiriö päälle” ja julkaista nopeasti. Virheitä tulee mutta myös aidompaa materiaalia. Sama koskee kisaamisen aloittamista, älä odota että hetki olisi täydellinen koska se ei tule koskaan olemaan.
 • nauti tekemisestä vaikka tavoite ajaisikin, sillä treeni ja kirjoittaminen on oppimisprosessia, ei mikään yhden laakin homma

Siinä se mitä nyt tulee mieleen. 🙂

Kiitos vielä, kaikkea hyvää sinulle lukija jatkossa! Ole yhteydessä blogin kommenttien tai muiden välineiden kautta jos haluat.

t. marko

nostamassa

Mainokset

16 kommenttia

 1. sveikkolainen sanoo:

  Hei Marko! Kiitos blogista ja ymmärrän tarpeen uusiutua, se tekee hyvää. Ja (ainakin mulle) englanniksi kirjoittaminen olisi (on) aikamoinen haaste . terveellistä myös.

 2. Ninni sanoo:

  Kiitos Marks! Suomalaisen kahvakuulaskenen tehokkain välittäjäaine.

 3. Tatu Karhu sanoo:

  Kiitos Marko tästä blogista,hyvää työtä olet tehnyt!!
  Tatu Karhu

 4. Kenu sanoo:

  Kiitos Marko! Varmaan nyt on viimeistään aika myöntää, että tämä on ollut suosikkiblogini. Ikävähän tätä tulee.

 5. eMMä sanoo:

  Hyvät bloggausohjeet 🙂
  Kuulaa en kykene nostelemaan, mutta olen seuraillut blogiasi muutaman vuoden.

  Täällä on ytimenä kulkenut guruja gumartamaton järjen ääni. Hienoa.

 6. Satu sanoo:

  Harmi, vaikka toisaalta ymmärrän hyvin. Muistin juuri, että itsekin lopetin edellisen blogin siksi, että aihe oli liian rajattu (keho). Jossain vaiheessa kaikki vaan oli jo sanottu. Pääasia, ettet lopeta kirjoittamista! Eikun uutta saittia pystyyn ja rajaton luovuus valloilleen! 😉

  • Marko Suomi sanoo:

   En varmaan osaa lopettaa kirjoittamista enää mutta tosiaan aiheita tekee mieli laajentaa. Aika jännää sinänsä sillä koulussa en tykännyt yhtään äidinkielestä saati kirjoittamisesta 🙂

 7. varpu sanoo:

  Kiitos tähänastisesta! ❤
  Odotan kiinnostuksella jatkoa.

 8. Jake heke sanoo:

  Täältä blogista mäkin sain kipinän girevoy sporttiin ! Erittäin hyviä juttuja ja näkemyksiä,vaikka joskus olenkin ollut eri mieltä! Olen tuota terveys-ruoka-treeni juttuja mietiskellyt ja minustakin kaikki olennainen on jo kerrottu. Toivottavasti rupeat kirjoittamaan politiikasta ja uskonnosta,niin saadaan lisää tunnetta kommentteihin 🙂
  Kiitos blogista ja monesta muusta.

  • Marko Suomi sanoo:

   Se on hyvä vaan että ollaan eri mieltäkin välillä 🙂 Politiikkaa tulee vastaan urheiluhommissa ihan riittävästi, ja siitä on sitä kautta tullut paasattua, uskontoon en taida koskea lainkaan. Katsotaan mitä tulee.

 9. […] tänään jo pidemmän ajan mietiskelyn jälkeen 7 vuotta pitämäni treeniaiheisen blogin Totuus löytyy raudasta, lähinnä koska aihepiiri alkoi olemaan ahtaan tuntuinen. Samalla päätin ottaa elvyttää […]

 10. Juutilainen Teemu sanoo:

  Kiitos Marko blogista. On ollut antoisaa seurata sitä alusta lähtien 🙂

 11. Suvi sanoo:

  Kiitos kaikista kirjoituksista, joita olen (vasta) viime syksystä lähtien saanut lukea ja erityisesti vielä tuostam konkarin vinkkilistasta! Siirrytäänpäs sitten tuonne nimettömän puolelle, hyvää settiä varmasti tulossa sielläkin.

 12. lensku sanoo:

  Ei tästä lopettamisesta nyt oikein voi tykätä, mutta hyvän loppupostauksen teit! Kiitos mielenkiintoisista postauksista ja ajatuksista!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: