Etusivu » blogi » Kahvakuulakisojen striimaus, kantapääopiston raportti #kahvakuula #striimaus

Kahvakuulakisojen striimaus, kantapääopiston raportti #kahvakuula #striimaus

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Tänään striimattiin iloisesti Ryhdin tempaussalikisat Hyvinkäältä. Pätkä on katseltavissa tuolta alla olevasta videosta.

Olen ollut mukana striimaamassa kahvakuulakisoja pari vuotta. En muista tarkkaan milloin ekan kerran Bambuseria lähdettiin tähän tarkoitukseen testaamaan, kuitenkin se osoittautui hyväksi tavaksi saada hajallaan olevia harrastajia ”yhteen” ruudun äärelle jännittämään kavereiden tekemistä. Kuulakisojen striimaus ei siis ole enää mikään ihmeellinen uusi juttu, enemmänkin sellainen perusasia, jota tekee mieli kehittää eteenpäin. En ole mikään striimausexpertti, joten nämä raportoinnit on tulkittava sen mukaan.

Yleensä meillä on siis ollut sellainen simppeli ratkaisu, Bambuser -tilissä kiinni oleva läppäri tai tabletti tai puhelin. Se on kuvannut kisoja jostain yhdestä paikasta.

Tänään testissä oli hieman monimutkaisempi kuvio. Periaatteessa samanlainen mutta nyt kameroita oli yhden sijaan kolme. Yksi kuvasi salia, yksi tulostaulua ja yksi salia toisesta kulmasta. Tavoite oli saada päänäkymään ison kuvan alalaitaan livenäkymä myös erikseen tulostaulusta. Se ei ihan onnistunut koska asettelu ei mennyt täysin putkeen mutta periaate toimi. Picture in picture -toiminto oli toteutettu CamTwistilla.

Oppeja tältä päivältä, usean kameran kikkailuista:

  • seuraavaan tapahtumaan (SM -kisat) tarvitaan joku ”ohjaaja” pääkoneelle, joka säätää eri kameroiden näkyvyyksiä, seuraa chatista ja muusta SoMe:sta palautetta striimistä ja kertoo tuloksia etäyleisölle
  • tulostaulua pitää pystyä kuvaamaan lähempää tai muuten siitä ei saa mitään selvää. Voisiko tulostaulun kuvaamisen korvata jollain simppelimmällä ratkaisulla? Ideoita?
  • Ääni kuului huonosti, eli hienoa olisi jos olisi kuuluttajalla sellainen mikki, josta saisi ”jotenkin” äänen johdettua myös koneelle ja sitä kautta striimiin

Google+ oli ihan ok mutta etäosallistujien osallistaminen oli huonompi kuin Bambuserissa. Chattiin pääsi mukaan vain jos olisi sisällä Hangoutissa, eikä sitä voi odottaa jos ihminen vain haluaa seurata kisoja. Lisäksi Hangoutiin ei mahdu kuin muutama. Bambuserissa chatti on kaikille auki ja yleisö pääsee juttelemaan keskenään, mikä on se tärkeä pointti.

Eli, hiomista vielä on mutta tämä Google+ -kokeilu oli hyvää kokemusta. Alla vielä vähän vertailua noiden kahden mainitun tekniikan välillä.

Tuossa vertailu Bambuserin ja Google+ Hangout on Air:n välillä.

Päivän striimi:

Jos striimaus kiinnostaa (tietty kiinnostaa), katso tuolta lisää:

http://striimaus.fi/

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: