Etusivu » rauta » Media hysterisoi läskin, leimaa ylipainoiset ja hyvinvointikoneisto menee mukana kuin pässi narussa?

Media hysterisoi läskin, leimaa ylipainoiset ja hyvinvointikoneisto menee mukana kuin pässi narussa?

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Lue alta hyvä vanha juttu Imagesta, jossa kerrotaan siitä miten ohuella pohjalla läskisota ja ylipainohysteria on. Oleellisempaa on ihmisen elämäntavat, liikunta ja ravinto ja uni, eikä se miten paljon sattuu painamaan. Jos painoja on pakko luetella, luetelkaa mieluummin paljonko joku nostaa kuin mitä hän painaa. Nyt kokonaiset sukupolvet mittailevat itseään vaaoilla, pihdeillä ja ties millä sensoreilla täysin turhaan, kun voisivat sen energian käyttää vaikka ulkona kävelemiseen yms.

Voisitteko siis ystävällisesti lopettaa ylipainoisten jahtaamisen ja keskittyä olennaiseen?? Vai onko kivempi pilkata helppoa kohdetta kuin miettiä ratkaisuja monimutkaisempiin ongelmiin? Siis tarkoitan tällä nyt ihan kaikkia mutta varsinkin vaikuttajia kuten bloggaagija, liikunta-alan ammattilaisia ja median edustajia.

http://www.image.fi/artikkelit/laskisota

”Tullaanko nämä ajat muistamaan siitä, että käytiin suuri läskisota? Sillä sanalla väittelyä kutsutaan Amerikassa, the fat war. Tähän mennessä Suomessa ei tässä sodassa ole tosin ollut muita uhreja kuin lihavien rotu ja heidän itsetuntonsa. Mutta kenties jonkin ajan kuluttua Hesarin Läskikapina-juttujakin luetaan toisin silmin: se oli sitä aikaa, kun läskiä syyllistettiin kaikesta mahdollisesta.”

 

EDIT: Kukan blogissa myös hienosti kirjoitettu tarina aiheeseen liittyen, kannattaa lukea: Miten minusta tuli lihava?

 

EDIT 2: näiden lukemisen jälkeen voi miettiä uusiksi koko tätä ylipainokeskustelua ja siihen liittyvää teollisuutta. On mielestäni selvää että suurin osa teollisuudesta tarjoaa palveluita ja tuotteita vain oireisiin. Ratkaisuja, joiden ei ole tarkoituskaan helpottaa syitä tai saada aikaan mitään pysyviä muutoksia ihmisissä, vain ottaa epätoivoisilta rahat pois nopeasti.

 

tlr2013-noborder

Mainokset

1 kommentti

  1. […] purtavaa kun Hesarissa julkaistiin viime sunnuntaina Anna-Stina Nykäsen juttu Terve ja lihava. Marko Suomi antoi vinkin alussa lainaamaani kirjoitukseen joka ilmestyi  vuonna 2007 […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: