Etusivu » terveys » I turned into a elämänmuutosvieraantuminen

I turned into a elämänmuutosvieraantuminen

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Sami kirjoittaa kesien jälkeisestä elämänmuutoksesta, linkki alla. En rehellisesti muista olenko koskaan edes elänyt tuolla tavalla. Olen viettänyt niin kauan ”tylsää” treenipainotteista elämää vuoden ympäri, että en pääse yhtään mukaan mihinkään kausiajatteluun. Enkä siis todellakaan treenaa paljon tai ”katso” mun syömisiä koska ei ne niin paljoa enää kiinnosta. Olen syönyt luonnosmaisen zone -ruokavalion jonkun version mukaan ainakin 10 vuotta ja syön herkkuja niin paljon kuin huvittaa, mikä on usein yllättävän paljon. Liikun keskiverrosti ja nykyisin varsinkin puuhailen aika paljon omakotitalohommien myötä, eli fyysistä aktiivisuutta kertyy kyllä. Mutta, en sitäkään tee paljoa, laiskottelen myös, pelailen ja luen ja katson leffoja jne.

Ehkä yksi asia, joka joskus on ollut erilaista, on suhtautuminen yleensä fyysiseen tekemiseen (treenit, remppahommat, yms). Joskus oli sellaista, että fyysinen tekeminen oli jotain ikävää pakkoa, jota oli pakko suorittaa jonkun syyn takia tai että pääsisi sen jälkeen tekemään ”jotain oikeaa ja palkitsevaa” kuten katsomaan telkkaria. Nyt, siis jo vuosien ajan, on ollut treenien suhteen niin että se itse tekeminen on se ”palkinto” ja tarkoitus. Nyt tämä sama alkaa olla totta myös noissa remppahommissa, se itse fyysinen puuha on palkitsevaa, ei joku sen jälkeen odottava asia. Oikeastaan aina odotan ja mietin että miten pääsisin tekemään jotain fyysistä. Se taas vaikuttaa syömisiin ja muuhun elämään niin että haluan varmistaa että pystyn puuhaamaan, eli on syötävä muutakin kuin roskaa ja välillä nukuttava ja krapulasta ei ole fyysisen puuhastelun kannalta mitään hyötyä jne. En silti koe että ”kieltäydyn” jostain erityisestä.

En oikein tiedä mitä yritän sanoa. Ehkä sitä että en oikein vaan tajua noita muutosjuttuja koska olen niin vieraantunut siitä muutoksen alkuajasta. Muistan sen kyllä miten ruokavalion siivoamisen jälkeen oikein ääneen ihmettelin miten paljon parempi olo olikaan ja että miten parempi kunto tuntui arjessa. Symppaan kaikkia, jotka yrittävät tsempata muita tuollaisiin muutoksiin mutta minusta ei siihen olisi. Uskon että siinä vaiheessa kun ottaa itse vastuuta ja selvittää mikä on tärkeää, alkaa moni asia loksahdella eri asentoon mutta ei se helppoa ole vaan pitkä prosessi, jossa on oltava itse aktiivinen ja pyydettävä apua tarvittaessa.

Samin teksti.

Teemaan liittyvä laulu:

”I walk down city streets 
On an unsuspecting human world 
Inhuman in your midst 
This world is mine to own, ’cause 

Well, I turned into a martian ”

20130702-111232.jpg

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: