Etusivu » girevoysport eli kahvakuulaurheilu » 2013 – blogit ja foorumit ovat kuolleet mutta tärkeämpiä kuin koskaan

2013 – blogit ja foorumit ovat kuolleet mutta tärkeämpiä kuin koskaan

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

”Kukaan ei kirjoittele foorumeille, kaikki on Facebookissa. Kuka niitä blogeja jaksaa enää ylläpitää kun on paljon helpompi tviitata.” jne jne jne. Tuossa on osa totuutta mutta väitän että tänä päivänä blogit ja foorumit ovat jopa vielä tärkeämpiä kuin aikaisemmin. Käytän tässä tietysti kahvakuulaurheilua esimerkkinä mutta pätee muuhinkin toimintaan.

Netti on jonkin verran elänyt jos vertaa vuoteen 2007 ja silloin aloittaneeseen kahvakuulafoorumiin. Foorumit olivat jo silloin vanha keksintö, kuten blogitkin, mutta niihin oli helpompi saada porukkaa mukaan koska oli vähemmän sälää, joka kilpaili ihmisten huomiosta.

Nyt nettimaailma näyttää siltä kuin katsoisi mainoskatkoja nopeutettuna. On erilaisia tietovirtoja, jotka sykkivät kuin viimeistä päivää, ja joskus voi olla haastavaa pysyä kärryillä tietyn aihealueen jutuissa. Ja juurikin siksi on tärkeää panostaa tällaisiin kestävämpiin ratkaisuihin uusien nopeiden ohella. Varsinkin, jos olet seuratoimija tai joku muu, joka haluat että lajitieto löytyy vielä ensi viikon jälkeenkin jostain.

Tsekkaa alla oleva kuva.

blogit-ja-foorumit-2013

Suurin osa lajin harrastajista laittaa esim. kisafiiliskuvia Facebookiin, koska se on helppoa ja koska sieltä saa heti välitöntä palautetta kavereilta. Samalla jonkun tapahtuman ympärille voi syntyä jopa tunneiksi ja päiviksi ”kohinaa”, joka kasvattaa yhteisöllistä fiilistä harrastajien keskuudessa. Ja tämä on sinänsä ok mutta lajitiedon kertymisen ja pysyvyyden kannalta se on haastavaa, jos joku ei kerää edes osaa jutuista talteen alustalle, jonka tieto olisi vielä kuukaudenkin tai vuosienkin päästä löydettävissä. FB ja Twitter ovat ”tässä ja nyt” -alustoja, myöhemmin niistä on vaikea löytää mitään.

Kuten kuvastakin näkyy, ongelma on siinä, että pysyvät ratkaisut vaativat sitoutuneita ihmisiä ylläpitoon ja tiedon kuratointiin. Ihminen on mukavuudenhaluinen ja laiska, joten suurin osa ei mieti kahta sekuntia mihin asiansa tuuttaa, ja käyttää keveintä mahdollista tapaa. Toisaalta myös todella harva miettii sitä, miten tietoa voisi hakea tai löytää myöhemmin, tai miten ne ovat viestit vaikuttavat isoon kokonaisuuteen.

Tässä ovat ne syyt, joiden takia kahvakuulafoorumikin alunperin perustettiin, ja syy siihen miksi sivustolle alettiin heti aluksi keräämään pienimpienkin kisojen tulokset. Jotta siitä jäisi jälki, jota voisi vieläkin vuosien päästä katsella.

Uskon että paras ratkaisu lajin kannalta on näiden yhdistelmä. Lajitoimijoiden on hallittava monenlaisia kanavia ja ennen kaikkea ymmärrettävä niiden periaatteet. Eli ole mukana tässä ja nyt -toiminnassa ja panosta myös pysyvyyteen.

Mitä ajatuksia tästä herää?

Tuossa vielä blogiteksti liittyen blogien merkitykseen:

http://www.jarche.com/2013/06/our-words/

Mainokset

3 kommenttia

  1. Ihan konkreettinen esimerkki löytyy omasta blogistani. Siellä nk. ”kärpäspaperina” toimii kirjoitus, jossa kerrotaan, miten jumittunut Nokia Lumia saadaan jälleen toimimaan. Kyseinen kirjoitus löytyy helposti Google-haun avulla. Lukijoita piisaa, kun Lumioita sen kuin jumittuu…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: