Etusivu » tavoitteet » Tavoitteellisuus liikunnassa ja työssä – hyvä vai paha?

Tavoitteellisuus liikunnassa ja työssä – hyvä vai paha?

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Mistä johtuu, että kun joku puhuu tavoitteellisuudesta, ajaudutaan kummalliseen arvokeskusteluun, jossa sanotaan että kyllä ilman tavoitteitakin tekeminen on arvokasta?

Mielestäni se, että tekee jotain tavoitteellisesti, ei tee tekemisestä mitenkään universaalisti arvokkaampaan, eikä se vaikuta ihmisarvoon. Mutta, se tekee sen että matka on mielenkiintoisempi, nautittavampi ja opettavaisempi kuin ajelehtiminen. Ajelehtimisessakin on puolensa, eikä kyse ole mustavalkoisesta asiasta.

Alla aiheesta paremmin tiivistettynä:

”Ur­hei­li­ja te­kee päi­vän työn­sä täh­dä­ten sii­hen, et­tä har­joi­tuk­set on­nis­tu­vat mah­dol­li­sim­man hy­vin. Hän tie­tää, mi­tä har­joi­tuk­sel­la hae­taan, me­nee ja te­kee sen kes­kit­ty­nees­ti. Ur­hei­li­ja ana­ly­soi har­joi­tuk­sen val­men­ta­jan­sa kans­sa ja saa sii­tä pa­laut­teen se­kä oman ke­hon­sa et­tä val­men­ta­jan­sa kaut­ta.

KUIN­KA mo­ni työ­elä­mäs­sä te­kee näin? Kuin­ka mo­ni miet­tii jo­kai­sel­le päi­väl­leen ta­voit­teen? Kuin­ka mo­ni saa pa­laut­teen jo­kai­ses­ta työ­elä­män har­joi­tuk­ses­taan?”

http://www.hs.fi/paivanlehti/urheilu/Puolip%C3%A4iv%C3%A4ty%C3%B6/a1367818373451?jako=34311cbb9c8b4b3aff34e3a2a2e2a582

 

Mainokset

2 kommenttia

  1. Suvi sanoo:

    Hyvä kirjoitus Virpi Sarasvuolta. Tavoitteita on hyvä olla, mutta tarvitseeko jokaisessa asiassa elämän eri osa-alueilla tavoitella jotain? Jos vaikka on kunnianhimoinen työnsä suhteen, niin voisiko olla vapauttavaa olla vähän vähemmän kunnianhimoinen tai tavoitteellinen urheilun tai vaikkapa parisuhteen suhteen? Jokainen tietysti tekee tyylillään. Mielestäni niin kauan, kun tavoitteet eivät ahdista tai niiden toteuttaminen ei tunnu pakkopullalta, niin antaa mennä vaan.

    • Marko Suomi sanoo:

      Aivan varmasti. Teen itse paljon asioita ihan vaan siksi kun huvittaa, kaikessa ei todellakaan ole tavoitteita tai ns. järkeä. Jossain asioissa taas on. Ja vaikka olen vuosia treenanut tavoitteellisesti, aina on seassa tekemistä, joka ei liity mihinkään mitenkään. Pointtina vaan se, että sitten kun tulee se tarve saada jotain aikaiseksi, tavoitteiden asettamisesta on hyötyä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: