Etusivu » arvio » Arvio: Juha Rämänen – All-Around Functional Training -eKirja

Arvio: Juha Rämänen – All-Around Functional Training -eKirja

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Arvioin tässä hyvin paljon käytäntöön perustuvaa kirjaa ilman kokeilematta ohjeita käytännössä, siinä mielessä hankala tapaus. Kyseessä on siis Juha Rämäsen englanninkielinen 78 -sivuinen eKirja aiheesta toiminnallinen harjoittelu ns. vanhan koulun menetelmillä. Tässä tapauksessa vanha koulu tarkoittaa kehonpainoa, hiekkasäkkejä, kahvakuulia, voimamiestreeniä jne. Periaatteessa sellaista toimintaa, jota kuka tahansa voi tehdä pienessä tilassa kuten takapihalla, olohuoneessta tai puistossa.

Kirjan asennepuoli on aika macho ja ehdotonkin, tyyliin ”ei sillä kuulan mallilla ole väliä” tai ”kevyt aerobinen on turhaa”, ja jos tyylistä tykkää niin se voi olla bonus. Tarkoitus varmastikin haastaa ihmisiä haastamaan itsensä nostamalla vähän adrenaliinia. Muutama kummallinen heitto siellä oli kahvakuulaurheilijoita kohtaan, joka tietty omaan korvaani särähtää ja laittaa miettimään että olikohan tuo nyt tarpeellista 🙂

Kirjassa ei opeteta liikkeitä lainkaan, sen sijaan tarjolla on monia erilaisia valmiita treeniohjelmia sekä treenejä, joissa useita erilaisia liikkeitä käytetään. Itselleni liikkeet ovat tuttuja ja valtaosa liikkeistä mielestäni hyviä mutta jos miettii ns. ummikkotreenaajan kannalta niin ihmettelemistä riittää. Muutamasta liikkeestä on kyllä kuvia. Ohjelmista en osaa sanoa toimivatko vai eivätkö sillä en testannut mutta vaikuttavat ihan ok:lta, ja siinä mielessä pitäisi arvio tehdä uusiksi ohjelmien testaamisen jälkeen. Jos liikkeet ovat hallussa niin kuvio on selkeä, ohjelmat voi vaikka printata ja ottaa mukaan. Jos liikkeet eivät ole tuttuja niin ne pitää ensin opetella tekemään hyvin ennen kuin lähtee vääntämään, sillä mistään pehmeästä laskusta ei voi puhua.

Sanoisin että plussaa kirjassa ovat nuo erilaiset ohjelmat ja treenit, jäin kaipaamaan jonkinlaista perusoppia liikkeistä, varsinkin vähän eksoottisemmista. Tavallaan treenimetodien kuvaus alussa jättää hieman nälkäiseksi lisätiedolle mutta sitä ei saa missään vaiheessa. Siinä mielessä kirja ehkä suunnattu heille, jotka jo tietävät paljon eri välineiden liikkeitä mutta haluavat vain valmiita ohjelmia? Jäin myös kaipaamaan lähdeluetteloa treeniteoriaan liittyen, sekä kuvien lähteisiin. Mielestäni kokonaisuutena ihan ok paketti sellaiselle, jolle liikkeet ovat tuttuja, hinta on sisältöön nähden ehkä hieman yläkanttiin koska kuitenkin on eKirjasta kyse. (esim. Ross Enamaitin klassikkoteos Never Gymless on vain 12 dollaria)

Fiilis lukemisen jälkeen on että tekisi mieli pitkästä aikaa testata hiekkasäkkitreeniä mutta että pitäisi erikseen vielä hankkia oppia nostamiseen että ostaa säkki. 

Kirjan hinta on 15€ ja siitä voi tsekata ilmaisen näytteen tuolla:

http://www.jr-valmennus.com/p/e-kirjat.html

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: