Etusivu » hyvinvointi » Ville Tolvanen, terveystalous ja liikunnan integrointi

Ville Tolvanen, terveystalous ja liikunnan integrointi

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Ville Tolvanen haastaa liikuntatoimijat miettimään konseptejaan boksin ulkopuolelta. Tekstissä on mielestäni paljon hyviä pointteja. Siinä haetaan kokonaisvaltaisempaa otetta luonnolliseen liikkumiseen kuin se, että tehdään kuntosalilla apinamaisia liikkeitä (mikä sekin on hyvä).

Ajattelen itse niin että esim. kuntosalit yleensäkin ovat todella kaukana mistään kokonaisvaltaisesta liikkumisesta tai hyvinvoinnista. Elämykset luonnossa ovat ihan toista luokkaa. Mutta, kai kyse on siitä että on tarjota edes jotain? Kaikilla ei ole mahdollisuutta päästä luontoon säännöllisesti, eikä sekään toimi kaikille vaikka pääsisikin.

Mutta mitä se kokonaisvaltaisempi, elämyksellisempi ja kuitenkin arkeen integroitava liikkumispalvelu tai -toiminta voisi olla? Mitä me voimme tarjota yhä enemmän digimaailmaan uppoutuvalle kansalle? Olisiko mahdollista virittää jotain yhteisprojekteja eri liikuntatoimijoiden kesken? Tai jopa muiden toimijoiden ristiinyhdistelyä?

Parkour + kaupunkikierros, jossa kerrotaan paikkojen historiasta? Keppijumppaa ja kivien nostelua luontoliiton metsäretkellä? Kahvakuulaurheilua paikallisten Venäjä -seurojen kanssa? Tutustumista eri kulttuurien omiin liikuntaperinteisiin?

”Mitäpä jos kuntosaliliikunta, terveyshuolet ja suorittaminen eivät mene riittävän syvälle ihmisen tarvehierarkiaan? Mitä jos nämä keinot, suoritusohjelma ja valmennus eivät riitä motivoimaan ihmistä? Olen lukenut motivoitumisen olevan monimuotoinen prosessi, joka ei välttämättä lainkaan ole tahdonalainen.

Olen usein nähnyt liikunnan ammattilaisen repsahtavan. Miten ammattilaisetkin repsahtavat kerta toisensa jälkeen? Ehkäpä koko kuntoilun arsenaali on rakennettu niille, jotka motivoituvat itsestään tai helposti kuntoilemaan? Intoilijoilta toisilleen? Ymmärrän kuntosalit ja lajit tieteellisenä ”tulosten tekijöinä” mutta ovatko ne ihmiselle millään tavalla luonnollisia? Mietipä ponihäntiä ja verkkarimiehiä. Aika samankaltaisia ovat kuntoilun ahkerimmat, ammattilaiset ja aktiivikäyttäjät. Luonnollisesti liikunnasta kiinnostuneet menevät liikuntatieteelliseen. Elämää eri tavalla kokevat jonnekin muualle.”

http://www.villetolvanen.com/2013/02/22/onko-liikuntavaki-vaarassa/

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: