Etusivu » hyvinvointi » Miksi liikunta ”kannattaa”?

Miksi liikunta ”kannattaa”?

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Terveys? Pitkä ikä?

Ei. Hyvässä kunnossa ollessa elämä tuntuu yksinkertaisesti paremmalta kuin huonossa kunnossa ollessa. Ihan keskitason kuntokin riittää tähän, ja keskitason voimat. Kun sydän jaksaa hakata ja lihakset jaksavat tehdä töitä, niin moni asia on yksinkertaisesti kivempaa. Siinä se.

Mitään takeita terveydestä tai pitkästä iästä ei ole passivistille tai aktiiviliikkujalle. On ihan tuurista kiinni milloin tuupertuu mutta sitä ennen on mahdollista kasvattaa kuntoa ja nauttia elämästä. Ja kyllä, hyvässä kunnossa oleminen vähentää tilastollisia riskejä jne.

Toki, hyvällä kunnolla on varjopuolensa. Kun on saanut kokea millaista sellaisessa eläminen on, siitä putoaminen loukkaantumisen tai sairastumisen takia tuntuu pahemmalta kuin jos ei tietäisi mitä menettää. Jos hyvin käy, aina voi tehdä comebackin kuntoilun pariin. (olen itse nyt ihan tuskissani, koska kolmatta viikkoa selkä jumittaa, onneksi sentää voi käydä lenkillä ja tehdä jotain perus-kehonpainojumppaa)

Tällä tekstillä ei ole nyt tarkoitus ”herättää ajatuksia” sellaisissa, jotka eivät liiku tai kasvata kuntoaan, vaikka tiedänkin että elämme keskellä elämäntapakatastrofia, jossa suuri osa porukasta rapistuu hengiltä ennen aikojaan ihan turhaan. En usko valistuksen voimaan yhtään. Ainoa tapa herätä hyvän kunnon ”etuihin” on tehdä se matka ITSE huonosta kunnosta hyvään ja tuntea luissaan ja ytimissään ero olotilassa. Siksi ehkä ainoa ”valistus”, joka voisi toimia on kertoa siitä miltä tämä sitten tuntuu?

vuorela.jpg

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: