Etusivu » opetus » Ilo vs uskottavuus?

Ilo vs uskottavuus?

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Hyvä teksti alla linkin takana tekemisen ilosta, lukekaa!

Mä uskon tekemisen iloon. Se on ollut aina tärkeä osa sitä kun vedän treenejä, leirejä, koulutuksia yms. Ei mun tarvitse pelotella ihmisiä nostamaan kovempaa, se kova tekeminen tulee siitä kun tehdään hyvällä asenteella yhdessä hommia. Tämän takia en pidä bootcamp -tyylisestä ihmisille huutamisesta tippaakaan 🙂

Opin tämän itse omalta thaikkuvalmentajaltani, joka oli kyllä hyvinkin vaativa ja jopa pelottavakin persoona mutta hän osasi myös olla ihan ihminen ja viljeli kaikenlaista huumoria jatkuvasti. Treeneissä oli innostunut tekemisen meininki, ja jokainen sai kuulla omista vahvuuksistaan, ei vain virheistään. Ehkä vaikuttavuus olikin juuri siinä että hän ei teeskennellyt olevansa mitään mitä ei ollut.

Jotkut ovat ilmeisesti siinä luulossa, että vakavuus ja naurun puute tekee ihmisen jotenkin uskottavammaksi. Hassua mutta itse ajattelen oikeastaan päinvastoin.

Eihän nauraminen tarkoita, ettei tee asioita tosissaan tai ettei keskity. Päinvastoin, nauru ja yhdessä iloitseminen parantavat ryhmähenkeä ja vahvistavat yhteenkuuluvuutta. Ilmapiiri rentoutuu, jolloin on helpompi oppia. Iloisuus ja itsetunto ovat läheisessä yhteydessä toisiinsa, kuten myös fyysinen kehitys. Nauraminen lievittää jännitystä ja kipua, ja on todettu että iloiset ihmiset paranevat sairauksista nopeammin kuin ne, jotka eivät iloitse. Urheilussa on silti monesti hyväksyttävämpää syödä särkylääkkeitä ja rauhoittavia kuin nauraa.

Urheilussa ei naureta, perkele! | EL CAPITANOS.

Mainokset

2 kommenttia

  1. Juha sanoo:

    Minun järjestämässä Pusulan Bootcampissa ei, nimestä huolimatta, simputeta ihmisiä, eikä heille huudeta. 🙂 Ja ensimmäinen treenikertahan on aivan pian, eli 1.4.2013 klo 18! 🙂 Ekalla kerralla kahvakuulaa ja oman kehon liikuttelua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: