Etusivu » kahvakuula » Rispektiä seuratoiminnalle!

Rispektiä seuratoiminnalle!

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

 • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Ikiliikkujat.com -sivulla kirjoitetaan seuratoiminnasta (tuolla alla). Olen itse seuratoimintamies, ehdottomasti. Mielestäni matalan kynnyksen liikuntamahdollisuuksien tarjoaminen kelle tahansa on itsessään todella arvokasta. Se on syy miksi olen mukana Ryhdissäkin, ja miksi se alunperin perustettiin. Mielestäni kaikilla on oikeus oppia hyvät nostotekniikat, ja tavoite on viedä alkukynnys niin matalalle kuin mahdollista.

EDIT, lisähuomautus: Monet pitävät seuroissa toimimista jotenkin vaikeana ja hankalana. Se ei pidä paikkaansa, ja minä olen hyvä esimerkki siitä että toimia voi vaikka ei varsinaisesti osaisi mitään ”järjestötoimintaa”.

”Koulutuksen aikana heräsin kurkkaamaan ulos omasta kuplastani, johon kuuluvat yksityiset kuntokeskukset, pilateskoulut ja ilma-akrobatiaan erikoistuneet studiot. Puhun kaiken aikaa Les Millsistä ja konseptitunneista, vaikka totuus on, että valtaosa suomalaisista ei liiku kaupallisten kuntokeskusten jumpissa 80 euron kuukausimaksulla. Kaikki eivät myöskään tiedä, mitä tehdään piloxingeissa, fitballeissa, sh’bameissa ja muissa.

Voimisteluseurat, kansalaisopistot ja muut ei-kaupalliset toimijat ovat erittäin tärkeitä liikuttajia ja kansanterveyden edistäjiä. Ne antavat mahdollisuuden liikkua lähellä kotia edullisesti. Ei tarvitse olla viimeisimpiä airmaxdynamicsprofit-tossuja jalassa ja dri-fittiä yllä. Tule sellaisena ja sen kuntoisena kuin olet. Se on aitoa matalan kynnyksen liikkumista, jos jokin.”

Vielä toinen lainaus johon kommentti:

”Enkä nyt tarkoita, että seurat olisivat tyystin tippuneet ryhmäliikuntakehityksen kärryiltä. Kansalaisopistot järjestävät hathajooga- ja pilateskursseja ja voimisteluseuroilla on core- ja salsatunteja. Mutta aivan varmasti kaupallisilla toimijoilla on suurempi paine uudistua ja tarve vetää asiakkaita saleille. Sen vuoksi salit pyrkivät tuooman ensimmäisenä lajiuutuuksia maailmalta Suomeen ja kehittämään uusia konsepteja kauden alkuun. Sen vuoksi kuntosalin jäsenyys voi maksaa yhtä paljon kuukaudessa kuin seuran vuodessa.”

Seurojen tavoite on myös totaalisen erilainen, tai ainakin uskoisin. Esim. meidän seuran tavoite on edistää monin eri keinoin kahvakuulaharjoittelua ja -urheilua. Se ei ole esim. tarjota ”uusimpia” juttuja tai vetää maksimaalista määrää porukkaa tai tuottaa voittoa. Siksi olemme vapaita toteuttamaan tekemistä täysin lajin ehdoilla. Tässä ehkä yksi syy miksi myös en ole halunnut tehdä kahvakuulaharrastuksesta itselleni ammattia vaan pitää sen harrastuksena.

Kahvakuula on varmasti aika haasteellinen pala kausitrendejä seuraaville saleille. Kannattaako hankkia kuulat, sillä niillä treenaaminen on ollut samanlaista jo yli 100 vuotta? Vaikka kuinka innovoisi, hyödylliset liikevalikoimat ovat aika pienet, ja näin on vaikea kausitrendimielessä kilpailla jonkun uusimman SaunaPiloxingin kanssa. 🙂 Toisaalta, onhan kuntonyrkkeilykin ilmeisesti ollut mukana vaikka kuinka kauan, eli ehkä on hyvä että pysyvyyttäkin kaiken uuden liikkumisen keskellä?

Oli miten oli, minusta olisi mukava innovoida jonkinlaisia edes satunnaisia yhteistyömalleja seurojen ja salien välille. Olisiko sellaisia? Ainakin jollain tasolla kuitenkin tavoite on sama, saada ihmiset liikuttamaan itseään?

http://ikiliikkujat.com/2013/03/18/seurat-nuo-suomalaisen-terveyskunnon-yllapitajat/

20130226-082614.jpg

Mainokset

2 kommenttia

 1. Suvi sanoo:

  Kiitos, Marko, aiheeseen tarttumisesta! Seuroja on tosiaan joka lähtöön, ja tavoitteet ovat sen mukaisia. Itse käsittelin kirjoituksessa lähinnä voimisteluseuroja ja niiden ryhmäliikuntatarjontaa. Voimisteluseurojen tavoitteena ei varmasti ole tarjota uusimpia ryhmäliikuntamuotoja, mutta varmasti painetta on silläkin suunnalla pitää nykyasiakkaat ryhmissä ja houkutella uusia sukupolvia paikalle. Sen vuoksi liikuntatrendejä ei voi täysin olla piittaamatta, vaan tarjontaa pitää suunnitella kysynnän mukaan.

  • Marko Suomi sanoo:

   Aivan, tuo on varmasti oma haasteensa, eli miten tarjota ajanmukainen toiminta ja kuitenkin erilaisilla resursseilla kuin saleilla?

   Tuossa mielessä ”lajiin” pohjautuva toiminta on helpompi kuin tällainen, laji pysyy aika samana mutta toki oheistreeniä voi maustaa moderneilla kuvioilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: