Etusivu » blogi » Miten tehdä livehaastattelu blogiin?

Miten tehdä livehaastattelu blogiin?

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Se on maailman helpointa, prosessi kuvattu alla olevassa prosessikaaviossa.

Lyhyesti: tee Hangout on Air jonkun / joidenkin kanssa ja upota samalla siitä striimautuva youtube video -blogiisi. Samalla kun keskustelette, blogisi yleisö voi seurata keskustelua livenä. Win-Win-WIN!

Miksi tällaista?

Sain idean tähän oikeastaan #jaajotain -päivää miettiessäni. Eikä idea ole omani suinkaan mutta tajusin että miksipä en kokeilisi myös? Hauskinta on se että nyt on vihdoin löytynyt joku omasta mielestäni hyödyllinen käyttötarkoitus Google+ -palvelulle. Jo silloin kun Hangout -ominaisuus tuli, ajattelin että tässä voi olla potentiaalia. Muuten palvelu on ”vain” yksi sosiaalinen verkostoitumisalusta muiden joukossa, eikä alustoilla ole merkitystä, ihmisillä, jakamisella ja tekemisellä on.

Tässä kuvattu askeleet tarkemmin:

Ihan ennen tekniikkaa, tarvitset halun tehdä livehaastattelun ja julkaista sen välittömästi, ilman editointia (kukapa ei haluaisi!). Ja niin, toki tarvitset sen henkilön, jonka kanssa aiot jutella. Ja ehkä jotain ideaa aiheista. Joka tapauksessa, kun nämä ns. perusasiat ovat kunnossa, tässä alla kuvattu tekniikka:

  1. tarvitset Youtube -tilin ja Google+ -tilin (sinun ei tarvitse välttämättä olla siellä aktiivinen, kunhan teet tilin) ja tietokoneen, jossa on web-kamera ja mikrofoni (nykyisin myytävissä on varmaan kaikissa). Ja tietty nettiyhteys. 
  2. sovi kaverin tai supergurun kanssa haastisaika. Hän voi olla missä tahansa päin maailmaa, kunhan hänelläkin on tuon ykköskohdan asiat kunnossa. Paitsi että hän ei tarvitse omaa Youtube -tiliä. Guruja voi olla samaan aikaan eri puolilta 9 kpl!
  3. perusta klikkaamalla Hangout Google+:ssa, laita rasti ruutuun ”enable hangout on air” ja kutsu kaverisi / gurusi mukaan
    –> tästä seuraa se, että samalla kun keskustelette, video näkyy livenä sekä Google+ palvelussa että se menee suoraan tilillesi Youtubeen. Ja parasta on tietysti se, että kun saat samantien sen Youtube -osoitteen, voit upottaa sen blogiisi heti, jolloin blogisi sadat ja tuhannet lukijat näkevät videon samantien. Ja se jää tietysti talteen.

HUOM! Tietetenkään tämä kuvio ei rajoita asiaa haastatteluun. Voit tehdä vaikka webinaarin jostain aiheesta tai pistää pystyyn paneelikeskustelun tai pitää jonkun avoimen kyselytunnin. Käytä mielikuvitustasi! 🙂

Photo 16.3.2013 7.54.36

Lisätietoja:

http://www.google.com/+/learnmore/hangouts/

http://www.google.com/+/learnmore/hangouts/onair.html

Mainokset

3 kommenttia

  1. […] helppo, ilmainen ja mahdollisuuksia sen hyödyntämiseen on vaikka kuinka. Samaa voisi sanoa tuosta Google+ -haastattelukuviosta, joka on myöskin […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: