Etusivu » haastattelu » Haastattelussa Antti Akonniemi, CrossFit- ja liikkuvuusvalmentaja

Haastattelussa Antti Akonniemi, CrossFit- ja liikkuvuusvalmentaja

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

 • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Haastattelussa Antti Akonniemi, CrossFit- ja liikkuvuusvalmentaja

Kiitos Antti!

Lisätietoja alla olevista linkeistä. Voit myös kysyä Antilta suoraan aiheeseen liittyvia asioita laittamalla sähköpostia osoitteeseen: antti@crossfitherttoniemi.com

www.crossfitespoo.com

www.crossfitherttoniemi.com

www.wodconnect.com

http://markusmykkanen.wordpress.com/2013/03/11/maailman-suurin-urheilukilpailu-kaydaan-sosiaalisessa-mediassa/

Photo 14.3.2013 20.55.22

Mainokset

12 kommenttia

 1. firemaria sanoo:

  Kiitos Marko taas kerran! Hienoa että joku osaa a) hyödyntää tekniikkaa tiedon jakamiseen ja b) olla riittävän avoin jakaakseen monipuolista tietoa!

  Kiitos vain pohdintojeni esittämisestä alan asiantuntijalle. Ja hyvä vastaushan sieltä myös tuli. Ei ehkä pedanttia ja perfektionistia tyydyttävä vastaus, mutta toisaalta on tottakin, että jossakin kulkee raja, jolloin sekä valmentajan että valmennettavan kehitys loppuu, jos tavoitellaan jatkuvasti surrealistisen puhdasta tekniikkaa ja itse tekeminen hämärtyy. Tietysti ison ryhmän hallitseminen vaatii aivan älyttömän kovaa valmennustaitoa, joten hatunnosto sellaisille tyypeille jotka tähän pystyvät!

  Itseä kiinnostaa aivan älyttömästi cross fit -tyyppisen harjoittelun vaikutukset kahvakuulasuoritukseen. Tekniikkaharjoitteluahan ei korvaa mikään, mutta mitä tapahtuu voimakestävyysominaisuuksille ja maitohapon sietokyvylle kun lisätään crossfit -tyyppisiä treenejä ja mitä se tuo mukanaan toistotasolla. Siis faktahan on että aina tapahtuu parannusta kun tehdään ylipäätään jotain, mutta voiko nostoja parantaa treenaamalla osittain jotain muuta kuin nostamista?

  • Marko Suomi sanoo:

   Monet tekevät ohessa jonkinlaista peruskuntoa parantavaa, mutta riippuu treenikaudesta ja yksilöstä että kuinka paljon. En keksi muuta tapaa kuin testata kuntoa säännöllisesti päätavoitteen suhteen, jotta näkee miten edistyy?

  • Antti Akonniemi sanoo:

   ”Ei ehkä pedanttia ja perfektionistia tyydyttävä vastaus, mutta toisaalta on tottakin, että jossakin kulkee raja, jolloin sekä valmentajan että valmennettavan kehitys loppuu, jos tavoitellaan jatkuvasti surrealistisen puhdasta tekniikkaa ja itse tekeminen hämärtyy. ”

   En ehkä ilmaissut itseäni selkeästi. Täydelliseen tekniikkaan pitää tähdätä, kuitenkaan yhdessä sessiossa siihen ei päästä. Joten yhdessä sessiossa tulisi keskittyä vain noin 1-2 isoon virheeseen.

 2. firemaria sanoo:

  Siis normaalia enemmän muuta kuin nostamista ja jos vaikka muuten tekee kolme-neljä kertaa viikossa kahvakuulatreeniä ja 1-2 voimatreeniä ja heittäisikin pakan ihan sekaisin ja tekisi 2-3 kuulatreeniä ja saman verran crossfit -tyyppistä treeniä… Varmastihan kaikki nostajat tekevät muutakin kuin nostamista 🙂

 3. firemaria sanoo:

  @Antti: Kyllä kyllä. Tuohan on nimenomaan realistinen lähestymistapa. Ja välillä täytyy vaan antaa ihmisten ”jauhaa” tekniikka sisään toistoja tekemällä, vaikkei jokainen toisto niin nätti olisikaan. Kunhan saadaan terveydelle ja turvallisuudelle haitalliset tekniikat pysäytettyä ajoissa. Perfektionisti minussa tahtoo tässä kohtaa vaan usein tulla väliin.

  @Marko: Niinpä. Pitäisi tehdä joku semitieteellinen projekti 😉

 4. Marko Suomi sanoo:

  Kahvakuulanostamisen opettamisessa mun mielestä samankaltainen kuvio toimii, tai on mulla toiminut. Ryhmästä saa nopeasti yleiskuvan että millä tasolla ollaan, siitä sitten aluksi katsoo vaarallisimmat jutut pois. Ja niin että keskittyy yhteen asiaan kerrallaan. Sitten jos kaikki ovat jo aika hyvällä tasolla niin voi keskittyä pienempiin detaileihin.

  • firemaria sanoo:

   Joo mulla sama taktiikka kuulatekniikan osalta. Yksi tekniikka teemana kertaa kohti ja senkin pilkkominen pääpointteihin, joihin yksi kerrallaan pureudutaan. Meillä myös ollaan perustamassa omaa ryhmää pidempään nostaneille, joiden kanssa noita detaleita katsellaan enemmän ja osa miettii jo kisoihinkin lähtemistä.

 5. julia sanoo:

  Mielenkiintoisia juttuja, oli kiva kuunnella 🙂 Toivottavasti näitä tulee lisääkin!

 6. […] Antin kanssa juttelun ja Johanin hyvän ja vaikean kysymyksen pohjilta aloin miettimään että mitä kahvakuulaurheilu […]

 7. […] Marko Suomi – Haastattelussa Antti Akonniemi. Marko Suomi haastattelee yhtä Suomen Crossfitin pioneeria. Mielenkiintoista sanailua, joka kannattaa kuunnella. […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: