Etusivu » rauta » Kirjallisuus ja self-help, suosittele jotain?

Kirjallisuus ja self-help, suosittele jotain?

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Mitä kirjaa suosittelet luettavaksi? Saa olla tyylilajiltaan minkälainen tahansa.

Luin jostain, en muista mistä mutta varmaankin ”jostain netistä”, että laadukas kirjallisuus ja runous on ”tehokkaampaa” kuin self-help -opusten lukeminen. Pointti oli se, että jos lukee siksi että jotenkin psyykkaisi itseään jotta voisi paremmin, hyvä kirjallinen materiaali tekee aivoille enemmän hyvää kuin usein kirjallisesti köyhempi ”usko itseesi ja tee kaikkea” -teksti. Ilmeisesti siis rikas materiaali aktivoi meitä ja mielikuvitusta paremmin?

Joka tapauksessa, en epäile sekuntiakaan. Kun lukee hyvän romaanin, tuntuu kuin joku hieroisi aivoja, vähän sama kuin hyvässä musiikissakin. Lisäksi, kirjan maailmaan pääsee uppoutumaan tosissaan ja arkihuolet unohtuvat hetkeksi. Olen aina lukenut kirjoja, ja pidän oikeastaan yhtenä ns. hyvän elämäntilanteen merkkinä sitä että tulee luettua ainakin suhteellisen säännöllisesti silloin tällöin. Luen kaikkea hömpästä laatuun, tietokirjoista sarjiksiin, viime aikoina jopa joitain runokokoelmia. En pidä itseäni kirjallisuuden asiantuntijana mutta tykkään sellaisesta tekstistä, joka tuntuu luissa ja ytimissä ja joka laittaa myös ajattelemaan.

Viimeksi luin tämän, ihan sattumalta poimin kirjastosta koska kannessa oli Doren maalaus, ja kirja osoittautui törkeän hyväksi.

20130304-212508.jpg

Mainokset

4 kommenttia

  1. sanna sanoo:

    Jeffrey Eugenides: Middlesex.

  2. Parasta itseapua on mielestäni kirjallisuus, jossa lyyriset sävyt yhdistyy todelliseen ja inspiroivaan tarinaan. Tehokkaampaa kuin lukea jostain, että koita nyt vaan jaksaa, on lukea kuinka muut ovat jaksaneet. Varsinkin kun olosuhteet ovat olleet huomattavasti heikommat kuin itsellä. Siksi Viktor E. Franklin Ihmisyyden rajalla on alan ylittämätön klassikko ja yksi vaikuttavimista kirjoista mihin olen hetkeen törmännyt http://fi.wikipedia.org/wiki/Ihmisyyden_rajalla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: