Etusivu » hyvinvointi » Miksi aloittaminen on vaikeaa?

Miksi aloittaminen on vaikeaa?

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Junnu Eskelinen ottaa kantaa aloittamisen vaikeuteen alla. Minulla on tästä tuoretta kokemusta sillä omat rutiinini liikunnan suhteen menivät ihan sekaisin viime syksynä, enkä ole saanut niistä vieläkään kiinni. Nyt voin sanoa jo että liikuntaa tulee joka päivä koiran kanssa touhutessa ja treeniäkin jokunen kerta viikkoon. (liikunta ei siis ole sama kuin treeni)

Itselleni uudelleen aloittaminen oli vaikeaa siksi että meni pitkään ennen kuin jaksoin tehdä mitään kunnolla, ja se söi motivaatiota sillä olin tottunut olemaan selkeästi keskivertoa paremmassa kunnossa. Oli siis jotenkin lannistavaa että olin heikko, olihan iso osa elämääni harrasteurheilu ja yleinen fyysisyys. Sitten hieman totuin heikkouteen, ja aloin saada pientä kipinää pienistä edistymisistä ja nautintoakin liikkeestä.

Tämä kaikki on ollut hyvin valaisevaa kokemusta liikkumattomuudesta ja aloittamisen tuskasta. Olin tajuamattani aikaisemmin pitänyt tervettä kehoa ja hyvää kuntoa itsestään selvyytenä, ja tämä kaikkivoipaisuus koki kovan mutta hyää tekevän (takaisin maan pinnalle -tyyppisen) kolauksen.

Voin sanoa että eläminen ja oleminen on stressaavankin arjen keskellä yksinkertaisesti kivempaa kun kunto on hyvä, siksi kannattaa liikkua ja treenata. Sitä tuntee olevansa enemmän elossa, enemmän kiinni elämässä kun veri kiertää kunnolla. Junnun vinkit ovat mielestäni hyviä, pienin ja säännöllisin askelin eteenpäin. Numeroita ei kannata sen kummemmin tuijottaa, enemminkin välttää sitä mutta pysyä liikkeessä päivittäin.

”Niin mikä siinä liikunnan aloittamisessa on vaikeaa? Paikat kipeytyy? Epämiellyttäviä muistoja koululiikunnasta? Tulee hiki? Liikunta on vain yksinkertaisesti inhoittavaa? Kyllä, liikunta voi olla mielestäsi inhoittavaa, tai se voi tuoda huonoja muistoja pintaan…mutta koska olet viimeksi antanut liikunnalle mahdollisuuden ja miten?
Olisiko aika antaa liikunnalle uusi mahdollisuus? Ehdotan ettet yritä heti juosta maratonia, jos et ole liikkunut aikoihin. Itseasiassa, ehdotan ettet ota yhtäkään juoksuaskelta. Ota rauhallisesti. Käy kävelyllä ulkoilmassa. Jos haluat kasvattaa lihaskuntoasi, voit tehdä pienen kuntopiirin vaikkapa kotipihalla, tai miksipä ei vaikka lempi tv-sarjaasi katsellessa. Tunnustele ja kuulostele omaa henkistä ja fyysistä fiilistä minkä kevyt liikunta saa aikaan Sinussa.”

http://www.junnueskelinen.com/aloittamisen-sietamaton-vaikeus-2/

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: