Etusivu » girevoysport eli kahvakuulaurheilu » Liikuntatiedon ja kahvakuulasalaisuuksien avoimuus?

Liikuntatiedon ja kahvakuulasalaisuuksien avoimuus?

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Nyt juuri on menossa jonkinlainen dinosaurusten kuolinkamppailu liittyen tiedon jakamiseen opetuksessa. (tsekkaa: http://linja-aho.blogspot.fi/2013/01/oajn-aktiivi-syyttaa-minua-varkaaksi.html) En ole alan asiantuntija mutta tästä tulee mieleen toki oma spesiaalialue eli kahvakuula- ja liikuntavalistus.

Voisiko kaiken kahvakuula- ja liikuntamateriaalin julkaista avoimesti netissä?

Lähtökohtani on se, että kahvakuula ja sillä harjoitteleminen ja kilpaileminen on ns. klassikkotoimintaa. Se tarkoittaa sitä että sitä on tehty ties kuinka kauan, eri puolilla maailmaa ja hyvin, kestävin tuloksin monella eri tavalla. Ihmiset ovat onnistuneet kehittämään terveyttään, kuntoaan, tuloksiaan ja hyvää oloaan yksinkertaisilla harjoitusmenetelmillä. Vieläpä niin että nämä ihan samat asiat ovat kaikkien nykyihmistenkin saatavilla NYT HETI.

Tässä ilmaiseksi huippumateriaalia kahvakuulan nostamisen perusliikkeistä

Esim: Alla Ari Kaikkosen erinomaiset selitykset kahvakuulan nostamisen perusliikkeistä. Niiden julkaiseminen lisää kaikkien kahvakuulaharrastajien mahdollisuuksia kehittää tekemistään, eikä ole keneltäkään pois. Väittäisin jopa että tällaisen laatumateriaalin levittäminen sen sijaan lisää ensinnäkin kaikkien ymmärrystä Arin ammattitaidosta, ja toisekseen lisää myös kiinnostusta oppia lisää ja ehkä hakeutua jonkun ohjaukseen.

http://arikaiko.wordpress.com/2012/09/08/tyonto-jerk-sanallinen-ja-kuvallinen-kuvaus/

http://arikaiko.wordpress.com/2012/09/13/tempaus-snatch-sanallinen-ja-kuvallinen-kuvaus/

http://arikaiko.wordpress.com/2012/09/29/gs-osa-3-lc-long-cycle-sanallinen-ja-kuvallinen-kuvaus/

http://arikaiko.wordpress.com/2012/09/30/yleisimpia-tekniikkaongelmia-gs-nostoissa/

Vanhan toistoa, uudella tavalla

Kaikki oleellinen näistä treenitavoista on sanottu useaan kertaan kasvotusten, kirjoissa, lehdissä, nettijutuissa, youtube -videoissa, kursseilla, DVD:llä jne. Mitään ratkaisevasti uutta kahvakuulaharjoittelussa ei ole keksitty sitten 1900 -luvun alkupuoliskon, jolta ajalta löytyy samoja kuvia jumpasta kuin mitä nyt löytyy.

Jokainen välineen ja lajin pariin tuleva ”sukupolvi” toki ottaa asian ja paketoi sen uudelleen niin että aikalaiset ymmärtävät. Ennen sanottiin ”cosca kahwallinen paino liikkuu cowasti, tulee sinun cescittyä tecniiccaan” ja nyt ”nosta oikein, muista painopiste”. Ennen kuvissa oli joku viiksekäs äijä painitrikoissa, nyt tyypillisesti joku ns. rankan näköinen tatuoitu kaveri tai sitten hymyilevä kaunis nainen.

Uusi, omaa aikakautta puhuteleva materiaali on hyödyllistä koska se saa aikaan sen, että hipsterikin innostuu asiasta ja sitten ajautuu ikiaikaisen lajin pariin. Kaikki on siis kotiinpäin. Ok, paitsi luokaton ja haitallinenkin materiaali, jossa esim. nostamista opetetaan vaarallisesti, mutta se jääköön omaan arvoonsa. Uusi paketointi mahdollistaa myös vanhan materiaalin näkemisen uudessa valossa ja toisaalta vanhojen juttujen soveltamisen nykyihmisen tilanteisiin.

Mutta, itse asia pysyy samana. Ja siksi tässäkin tapauksessa jaettu tieto on parempi kuin pimitetty. On kaikkien etu, siis omasta mielestäni, että perusasioista saa tietoa kuka tahansa asiasta kiinnostunut ilman että heti tarvitsee ostaa jotain. Kun sitten kiinnostus syttyy ja saa aiheeseen ensikosketuksen, motivaatio ostella erilaisia tuotteita saattaa kasvaa, koska tiedonnälkä yllättää. Siksi mielestäni myös liikunnan asiantuntijoiden kannattaa jakaa osaamistaan avoimesti. Ei olisi edes millään tavalla uskottavaa että yrittää pimittää tietoa asiasta, joka on ollut avointa kymmeniä, ellei satoja vuosia. Joku on jopa sanonut että kaikki olennainen ihmisen liikkumisesta löytyy yli tuhat vuotta vanhoista joogamanuaaleista.

20120414-191635.jpg

Kuva liittyy tapaukseen siinä mielessä että se on joku aikanaan kurssilla käyttämäni tikku-ukkopiirros räkkiasennosta. Jos haluat ostaa sen, laita 50€ mun tilille. Saat sen myös ilmaikseksi jos haluat.

Mainokset

2 kommenttia

  1. pyykkonen sanoo:

    Jaettu ilo on puolet vähemmän.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: