Etusivu » girevoysport eli kahvakuulaurheilu » Nostamisesta kirjoittaminenkin on kestävyyslaji

Nostamisesta kirjoittaminenkin on kestävyyslaji

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Kukalta hyvää summausta:

http://kukkalaakso.com/2013/01/05/kukkalaakso-com-kaikki-asiat/

Ihailen tuota että Kukka jaksaa vuodesta toiseen viedä eteenpäin samaa sanomaa, oleellista on nostaminen, keskittyminen perusteisiin eikä kikkailu. Olen samaa mieltä. En oikein ymmärrä miten en voisi olla. Linnavuori Courage Corner for life! 🙂

Social Media is Bullshit -kirjassa oli hyvä lainaus, joka sopii tähän kuin mankku kahvaan:

”It’s hard to fill 230 pages when the basic stuff, the stuff that actiually works, takes up a couple of chapters, at most.”

Kaikki oleellinen nostamisesta ja liikkumisen perusteista on sanottu jo 2012, jo 2002, jo 1902 jne. Silti, ehkä ns. valistajan ja valmentajan ja vastaavan pitkällä tähtäimellä ajattelevan ihmisen on vaan hyväksyttävä se, että samaa asiaa on toistettava, ei satoja, ei tuhansia vaan kymmeniätuhansia kertoja. On ihan todella hienoa että meillä on Suomessa  henkilö, joka myös vie tätä asiaa eteenpäin näkyvästi ja sinnikkäästi.

”Perusteet toimivat, perusliikkeet, nostamisen perusteet, isot jutut, suuret linjat. Tee niitä 80% ajastasi niin ei kovin huonosti mene. Ihan oikeasti. Voit sitten sen 20% vaikka pyörittää iPadia kehon ympäri tai ottaa Total Gym:llä finisherin.”

Nyt joku sanoo että ”ei kun mä haluan että on hauskaa ja vaihtelua ja et sä saa kieltää multa tuulimyllyä tai mä suutun!”. Ei se kieltäminen olekaan pointti. Pointti on se että vastuullisen valmentajan pitää ehkä miettiä myös tuota alla olevaa (kopsattu Toiminnallinen harjoittelu FB -sivulta):

”Urheilijan viisi toivomusta valmentajalle:

1. Näytä/opeta minulle kuinka tulen lajissani paremmaksi.
2. Ole kiinnostunut minusta myös ihmisenä.
3. Kommunikoi minulle roolini ja asemani selkeästi.
4. Anna minulle tehtäviä, joissa onnistun ja menestyn.
5. Ole minulle esimerkkinä elämässä ja urheilussa.

(Luentomuistiinpanoja: Chris Burke – “What players want from coaches”)”

Uskon että tämä pätee ohjattaviin yleensä. Ainakin se porukka, joihin olen itse törmännyt koulutuksissa, on halunnut oppia jotain ja saada välineitä siihen miten voivat kehittyä itse eteenpäin. Silloin mielestäni on vastuullista heittää jotain, jossa ihminen voi mitata itseään, jolloin tietää pääsevänsä eteenpäin. Silloin ei riitä joku sekava liikekavalkadi.

En sano että liikepankki ja kaikki hauskat liikkeet on väärin, ei tietenkään. Olen itsekin opetellut niitä kehonpainoilussa, kahvakuulailussa, tankoilussa ja vaikka missä. Olen opettanutkin niitä, silloin kun on kysytty, ja silloin kun aloitin ohjaamisen enkä tiennyt mikä on tärkeää ns. ydinjuttua. Niistä on paljon iloa ja hyötyä kuntoilussa. Mutta, kun halutaan päästä eteenpäin, silloin pitää karsia, valita muutama juttu niistä kaikista kivoista, keskittyä ja tehdä toistoja. Ja toki voi aina välillä päästää höyryjä ja tehdä ne mieltä syyhyttävät helikopterit tai mitä ikinä, ei siitä haittaa varmastikaan ole.

Jeejee, tätä samaa voisin jatkaa vaikka kuinka pitkään mutta jotenkin tuntuu että te olette kuulleet nämä samat jo aika monta kertaa.

thebasics


1 kommentti

  1. […] Nostamisesta kirjoit… artikkeliin Kukkalaakso.com: kaikki a… […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Arkistot

%d bloggaajaa tykkää tästä: