Etusivu » rauta » Valitse ajattelu tai ”I’m not here to learn, I just want to get drunk!”

Valitse ajattelu tai ”I’m not here to learn, I just want to get drunk!”

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

 • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Me olemme ainutlaatuisia yksilötasolla kuin lumihiutaleet mutta myös lajina siinä mielessä että meillä on kyky ajatella. ”Hmmm… Miten järjetöntä onkaan että on olemassa muovisia kahvakuulia.”

20121205-070818.jpg

Eikä pelkästään ajatella, vaan voimme myös havainnoida itseämme ajattelemassa, eli siis on mahdollista ikäänkuin huomioida omia ajatuksiamme. ”Hei, mietin näköjään taas muovisten kahvakuulien järjettömyyttä!”

20121205-071026.jpg

Eikä tässäkään vielä kaikki, voimme myös huomioida omia tapojamme, ja rutiinejamme sekä tekemisen että ajattelun suhteen. ”Aika jännä, huomaan miettiväni muovisten kahvakuulien järjettömyyttä säännöllisesti mutta en oikein pääse eteenpäin, ihan kuin kiertäisin kehää tämän jutun kanssa. Pitäisiköhän lopettaa ja miettiä jotain hyödyllistä?”

20121205-071238.jpg

Ikävä kyllä emme käytä näitä taitoja tarpeeksi usein. Voimme myös kieltäytyä ajattelemasta omia tapojamme ja vain antaa rutiinien viedä mennessään. Oppiminen ja opiksi ottaminen on vapaaehtoista. ”Herrojen metkuja ja hienostelijoiden touhuja noi ajattelemisten ajattelemiset! Mä haluan miettiä muovisia kahvakuulia!”

20121205-071358.jpg

Luomakunnan (evoluutiokunnan?) kruunu, valinta on sinun!

Otsikon lainaus on Dead Kennedys:n biisistä Terminal Preppie, jossa päähenkilön ainoa tavoite maailmassa on näyttää hyvältä paperilla ja olla ihan samanlainen kuin kaikki muut, materian ja ulkoisen toiminnan suhteen.

Kuvat on tuherrettu Adobe Ideas -ohjelmalla, jonka käyttöön sain innoituksen Linda Saukko-Raudalta, joka käyttää samaa ohjelmaa todella taidokkaiden kuvien tuottamiseen, esim. suoraan esityksen perusteella tiivistäen yhteen kuvaan olennaiset:

http://www.redanredan.fi/

http://saukkorauta.wordpress.com/2012/11/26/konsulent-konsultti-karmesaho-neuvoo-tvt-keskustelussa/

Mainokset

2 kommenttia

 1. Mutta mitä ne ajatukset ovat, joita me ajattelemme? Kuvia? Sanoja? Ääniä? Ilmeisesti kuitenkin jonkinlaisia mielensisältöjä.

  Entäs kuka on se ”minä”, joka niitä ajatuksia ajattelee? Onko sekin mielensisältö? Voiko yksi ajatus ajatella toista ajatusta?

  Miksi välillä tuntuu, että ”minä” olen olemassa? Ajatusteni vuoksi?

  Peruskysymyksiä, joissa kahvakuulat eivät todellakaan auta. 🙂

  • Marko Suomi sanoo:

   Kuulat eivät noita tärkeitä kysymyksiä ratkaise mutta miettimisestä kannattaa pitää välillä taukoja ja käydä pihalla treenaamassa niin ajatus luistaa paremmin? 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: