Etusivu » hyvinvointi » Korkean kontrastin elämää – nopea pudotus

Korkean kontrastin elämää – nopea pudotus

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

 • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Viikko sitten, parikymmentä sekuntia ennen kisanostojen alkua, valmiina nostamaan 2x32kg:ta.

20120923-085351.jpg

Tässä, haastattelussa hemmetin virkeän näköisen kuvan kera siitä, miten ”kävin hakemassa” lajia Suomeen 🙂 (esiinnyin tietämättäni salanimellä Mikko)

20120923-090629.jpg

Nyt, olen tarkkailussa Hyvinkään sairaalan neurologisella osastolla ilmeisesti lievän pikkuaivoinfarktin vuoksi (stroke in the cerebellum, infarctus cerebellii). Oireet ovat olleet lieviä, lähinnä pahoinvointia ja huimausta ja yhtenä päivänä pari muistikatkosta. Maanantaina tutkitaan lisää aivojen varjokuvalla, jotta nähdään onko muita tukoksia ja tuhoja ja minkälaisia ne ovat. Näin liikkuvan ihmisen kannalta tämä kohta on jännittävä: ”pikkuaivot huolehtivat ennen kaikkea liikkeiden ja tasapainon säätelystä.”

20120923-091539.jpg

Voisi sanoa että ”pysäyttävä” kokemus. En yhtään tiedä mitä tulee tapahtumaan. En myöskään tiedä mistä tämä johtui, minulla ei ole riskitekijöitä, olen elänyt hyvin terveellisesti. Ajoittain pelottaa ja ahdistaa pirusti, ajoittain on kumman kevyt olo vailla huolen häivää, shokkia ehkä. Tällaista vain tapahtuu. Kelle tahansa voi käydä mitä tahansa koska tahansa, kukaan ei ole turvassa. Tällaista ei ole kiva lukea mutta minkäs teet 🙂

Vaimollani oli paljon vakavampi tilanne 6 vuotta sitten, aivoverenvuoto. Se oli täyttä helvettiä ja nyt tämä tilanne tuo paljon muistoja pintaan, vaikka nyt ei olekaan hengenvaarasta kyse. Kirjoitan tätä näin ”julkisesti” siksi, että kokemuksesta tiedän miten pahalta tuntuu kun kokee olevansa kriisinsä kanssa yksin.

Fakta on kuitenkin se että kaikkea ihmeellistä tapahtuu ihmisille koko ajan, meillä vain ei ole oikein kulttuuria siihen että jaettaisiin asioita. Tai jos jos jaetaan niin joko jaetaan vain kivaa kulissia ylläpitäviä asioita tai sitten kännipäissään jotain traumoja. Ja se ei ole mielestäni kulttuurimme parhaita puolia. Uskon ja tiedän kokemuksestakin että jakamalla olo helpottuu. Kirjoitin tilanteestani facebookiin ja sitä kautta tieto on levinnyt useille ystäville, joilta on tullut rohkaisevia viestejä ja jotkut ovat jopa tulossa käymään täällä. Se auttaa ja tuntuu todella hyvältä, kiitos siitä!

Tässä vaiheessa siis kaikki on auki, odottelen vain ja pelkään toki ajoittain kovasti mitä tulee tapahtumaan ja suren sitä etten saa olla perheeni kanssa. Onneksi he ovat päässeet käymään täällä ja ne hetket ovat olleet hienoja.

Pystyn kuitenkin puhumaan, lukemaan, kirjoittamaan, liikkumaan, syömään jne (vaikka ainoastaan wc-käynnit ovat nyt sallittuja), eli ihan eri planeetalla kuin vaikka eilinen vierustoverini, joka oli pudonnut rakennustelineeltä. Hän ei päässyt omin avuin sängystä ylös, ei ihan ollut kartalla missä oli ja inhosi sitä tilannetta. Hänet siirrettiin jonnekin tiukempaan tarkkailuun koska yritti koko ajan kammeta sängystä ylös, ja kerran teloikin itsensä siinä prosessissa.

20120923-092147.jpg

Tällaista tällä kertaa. Voisi jonkun lattean sanonnan heittää loppuun, tai muistutksen nauttia elämästä kun sitä vielä on. Laitan mieluummin Rollins Bandin laulun Shine, jossa kerrotaan ajan vääjäämättömästä kulusta ja elämästä.

”no such thing as spare time, no such thing as free time
no such thing as down time
all you got is life time… go!”

Edit: tuossa vielä viime viikonlopun nostot. Jos jäi viimeiseksi kisaksi niin oli hyvä finaali, vaikka harmi ettei se viimeinen toisto lähtenyt enää..


23 kommenttia

 1. Anzuppi sanoo:

  Hirmuisesti tsemppiä ja jaksamista sinne!!!

 2. vesasaarinen sanoo:

  Näin entisenä nuorena, jolle pop eilen – tänään edustaa musiikin uutuutta, tulee mieleen vanhan suomalaisen laulun sanat: ”Jos nuo tummat raidat ottaisimme pois, ei noin kirkkaita nuo vaaleatkaan ois.” Tässäkin tilanteessa, hyvä kun kirjoitat elämän koko kirjosta, meitä kaikkia välillä pysäytetään, kunnes taas kirkkaammat ajat koittaa. Ystävien/tuttujen tuki ja kokemusten jakaminen on myös sosiaalista mediaa parhaimmillaan… Pikaisia paranemisia! Vesa.

 3. Toni Hintikka sanoo:

  Paranemista ja kaikkea hyvää sulle!

 4. Outi sanoo:

  Paranemisia toivottelen ja toden totta tuo on niin totta, että koska vaan voi tapahtua mitä vaan. Mitäpä muuta voimme tehdä kuin pitää itsestämme mahdollisimman hyvää huolta liikkumalla ja elämällä sen verran tasapainoisesti kuin on mahdollista. Silloin on aina paremmassa tilanteessa paranemisenkin suhteen kuin jos antaisi itsensä olla retuperällä.

  • Marko Suomi sanoo:

   Aivan, ei kannata ajatella että mistään ei ole hyötyä koska sitä kuitenkin kuolee 🙂 Liikkeesä saa kuitenkin paljon iloa.

 5. Vesa Virtanen sanoo:

  Harvoin törmää nettikirjoittelussa tekstiin, joka herättää yhtä paljon ajatuksia ja tunteita kuin tämä kirjoitus. Hienoa että jaksat kertoa tapahtuneesta avoimesti, koska tällaiset tapaukset antavat varmasti monelle ulkopuolisellekin perspektiiviä elämään. Kiitos ja tsemppiä.

 6. Jani sanoo:

  Tsemppiä ja voimia sinne!

 7. Toivon pikaista paranemista sinulle. Pysäyttävä kirjoitus, mitä voi tapahtua kenelle vain koska tahansa. Ei vain tule ajatelleeksi. Voimia!

 8. Uskotaan kyllä vahvasti, ettet sinä juttua tähän jätä tietenkään!
  Will Metcalfin vanha haastattelukin vois toimia jonkin sortin inspiraationa:
  http://auskettlebellclub.blogspot.fi/2012/05/interview-with-will-metcalf-cms-and-all.html

 9. Tuomas Malinen sanoo:

  Hyvältähän tilanne näyttää ja toivotaan, että sellaisena pysyy. Neuropsykologian tutkija totesi tuosta vierestä, että vaikka olisi parempi olla spekuloimatta, ennuste vaikuttaa hyvältä (parempi kuitenkin kuulemma odottaa niitä kuvia, niin tiedetään varmasti ;)). Erittäin hyvä kirjoitus. Alle nelikymppinen kollega ja ystävä jäi salille viime keväänä. Sairaskohtaus, ja se oli siinä. Elämä on todellakin arvaamaton. Pikaista paranemista!

 10. Pikaista tervehtymistä ja olkoon myötätuuli puollellasi!

  ”Kelle tahansa voi käydä mitä tahansa koska tahansa, kukaan ei ole turvassa.”. Näin se juuri menee. Parahinkaan ruokavalio ja liikuntaa ei anna täyttä suojaa yhden yksilön kohdalla. Sattuma, geenit, olosuhteet jne. pelailee myös omaa peliään.

  Tsemppiä!

 11. Tupuna sanoo:

  Satunnaisena blogisi seuraajana toivottelen kovasti tsemppiä ja voimia rankassa elämäntilanteessa, ja tietysti kokonaisvaltaista toipumista! Hengessä mukana!

 12. Anu sanoo:

  Paranemisia! Hurjia uutisia, ihan meni kylmät väreet tätä lukiessa.

 13. Topi sanoo:

  Paranehan sillä Sinulla on vielä paljon tehtävää täällä,Esim: tällainen koettelemus on ollut kovapaikka mutta on hyvä että jaoit sen kanssamme sillä se antaa ajattelelemisen aihetta että pitää nauttia joka päiväisestä elosta suruineen ja iloineen.! Tsemppiä

 14. Kari Kinnunen sanoo:

  Sairaalassa on tullut maattua joskus itsekin varsin pitkään ja varsin huonossa kunnossa. On hienoa, että kirjoitat tästä julkisesti ja jaat kokemuksesi. Näin lukija voi pysähtyä miettimään hetkeksi niitä tärkeitä asioita elämässään. Pikaista toipumista, Marko!

 15. KK sanoo:

  Kamalaa ja koskettavaa. Onneksi voit kuitenkin hyvin. Itsekin migreenia sairastavana näitä välillä pelkään, vaikka tietysti pitäisi vaan elää eikä murehtia asioita joihin ei voi vaikuttaa. Voimia ja pikaista paranemista!

 16. Marja Vaitomaa sanoo:

  Pikaista paranemista ja suojelusenkeleitä toivottaa satunnainen seuraaja Marja:)

 17. […] aikaa Ryhdin treeneissä, Ari veti hyvät treenit. Se oli toinen kerta parin kuukauden takaisen sairaalareissun jälkeen. Oli pimeää, maassa oli lunta ja kanssatreenaajia tuskin näki. Teimme OALC:tä ja […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Arkistot

<span>%d</span> bloggaajaa tykkää tästä: