Etusivu » hyvinvointi » Hate Fitness(tm)

Hate Fitness(tm)

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Hyvinvointi-skenessä, jos niin voi sanoa, on tyypillistä että artikkeleissa ja blogeissa olevissa kuvissa ihmiset hymyilevät kepeästi raikkaina ja uusissa vaatteissa. Kaikki on ”sillai kivasti”, ja voi vaikka hypätä ilmaan kun on niin kepeää, ja elämäkin on täydellistä. Tarkoitus on toki maalata kuvaa siitä, millaiseksi omakin elämä muodostuisi, jos noudatat kyseisen tahon ohjeita, ei välttämättä kertoa millaista elämä on oikeasti päivästä toiseen.

No, en usko tai toisaalta tiedä tuollaisen maailman totuudenmukaisuudesta, mielikuvat ovat mielikuvia. Itselläni on usein sellaisia päiviä, joina asiat harmittavat, ahdistavat, hiertävät tai rasittavat tai aiheuttavat jopa epätoivon tunnetta, vaikka olenkin vuosia treenannut monipuolisesti ja syönyt hiilaritietoisesti ja jopa puhunut asioistani muille. Tunneskaala, kuten olettaisin että kaikilla elävillä ihmisillä, menee laidasta laitaan silloin tällöin ja välillä elämä heittelee oikein tosissaan. Kuten Body Countin laulussa sanotaan, välillä ei ole kepeän ihanaa vaan ”shit ain’t like that, it’s real fucked up!”

Hate Fitness(tm), todelliseen tarpeeseen

Olen kehittänyt oman Hate Fitness(tm) konseptini niihin hetkiin, kun vihan- tai raivontunne on niin suuri, ettei oikein tiedä miten päin pitäisi olla. Tarkoitus on, että pahin olo purettaisiin pois, eikä ketään vahingoiteta tai mitään rikota. Sen jälkeen voi taas keskittyä menemään eteenpäin kohti sitä omaa merkityksellistä puuhastelua. Jos tätä tekee kaverin kanssa yhdessä, voi intensiivisen Hate Fitness(tm) session jälkeen vielä jutella aiheesta, joka myös tekee todella hyvää.

Miten Hate Fitness(tm) toimii?

Tarvitset jotain, millä lyödä, ja jotain mitä lyödä. Yksi esimerkki lyöntiesineestä on amerikkalaistyylinen alumiininen baseball -maila, ja lyömäkohteena toimii joku iso tyyny tai hiekkasäkki. Alla olevan kuvan kahvakuula ei tällä kertaa liity aiheeseen.

Tarvitset myös turvallisen paikan, jossa saa pitää ääntä ja jossa on vain luotettavia ihmisiä tai vaihtoehtoisesti ei ketään.

Jos mahdollista, laita jotain aggressiivista musiikkia soimaan, se ei kuitenkaan ole välttämätöntä ja voi joskus jopa haitata. Ota lyöntiväline, ja lähde yksinkertaisesti silmittömästi hakkaamaan lyöntikohdetta. Muista varmistaa ettei ketään sivullisia ole vaaravyöhykkeellä. Älä lyö kivasti, vaan lyö kuten iso tunne on, eli isosti, kokonaisvaltaisesti ja säälimättä. Jos siltä tuntuu niin huuda samalla niin paljon kuin keuhkoista lähtee. Älä keskity keskivartaloon tai hauikseen tai hiilareihin, vaan tunne raivo ja lyö se ulos. Jatka niin kauan kuin on tarpeen.

Huomaat, että muutaman kierroksen jälkeen olo alkaa helpottua, ja tulee vapaampi tunne. Siinä vaiheessa voit lopettaa.

Miksi Hate Fitness(tm)? Eikö väkivalta ole tyhmää ja brutaalia?

Raivo kuuluu elämään, ja koko idea onkin pystyä purkamaan se sekä fyysisesti että henkisesti, jotta ei aiheutettaisi vahinkoa itselle tai muille. Patoutuessaan raivo aiheuttaa ongelmia terveydelle ja pahimmillaan johtaa todella ikäviin ihmiskohtaloihin. Väkivallan kanssa tällä ei ole mitään tekemistä, idea on nimenomaan välttää sitä mutta myös tunnustaa se tosiasia, että olemme myös fyysisiä eläimiä, ja fyysinen ilmaisu on tärkeää.

Kokeile ja tunne Hate Fitness(tm):n voima!

Mainokset

3 kommenttia

  1. Antti Akonniemi sanoo:

    Hyvä kirjoitus! Mä ainakin tarvitsen ennen raskaita nostoja agrea. Aikaisemmin tuli haettua se muusikin avulla, mutta en enää halua olla riippuvainen musiikista kun sitä ei aina kuitenkaan ole saatavilla. Ainakaan juuri sitä biisiä mitä haluaisit 🙂

    Nykyään Beast Modeen pääsen helpoiten suuttumalla hieman itselleni 😀 Kuulostaa tyhmältä/hassulta, mutta toimii erittäin hyvin 🙂

  2. […] bloggasi Hate Fitness ™ […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: