Etusivu » kahvakuula » Kuula matkustaa alhaalta ylös – onko matkatyylillä väliä?

Kuula matkustaa alhaalta ylös – onko matkatyylillä väliä?

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Aina välillä kuulatreenikeskusteluissa tulee esille erilaiset tyylit nostaa ja erilaiset tavat opettaa. Kuitenkin, yleensä kaikki ovat suhteellisen samaa mieltä siitä että kuulaa nostetaan esim. tempauksessa jalkojen välistä pään päälle, tai heilautuksessa jalkojen välistä rinnan tai pään korkeudelle.

Alla on kuva heilurin ylä- ja ala-asennosta, sekä tempauksen ylä- ja ala-asennosta. Kertokaa minulle, onko teidän mielestänne isossa mittakaavassa (vaikka kuukausien aikajaksolla) merkitystä sillä, mitä kaikkea nostaja puuhastelee itse noston aikana? Siis siinä välissä kun voimaa aletaan tuottamaan, siihen asti kun nosto on valmis eli kuula siellä missä halutaan. Enkä tarkoita selkeästi eri liikkeitä kuten ns. dead hang -tempausta verrattuna tavalliseen vaan kahta aavistuksen verran erilaista heiluria hyödyntävää tempausta.


Heilautus


Tempaus

Vai, onko enemmän merkitystä sillä, kuinka paljon painoa nostetaan, kuinka kovalla tahdilla, kuinka pitkillä työjaksoilla, kuinka pitkillä tauoilla, kuinka useilla sarjoilla? Eli ns. ulkopuolelta mitattavilla tekijöillä?

Kysyn siksi, koska tavallaan ymmärrän sen, että vaikka nyt tietyssä asennosta kiskaisemalla tempauksessa, rasituksen voi saada suunnattua enemmän tiettyyn lihakseen ainakin teoriassa. Kuitenkin, se mitä näkyy päällepäin, ja se mitä voidaan mitata, on se kuinka monta kertaa nostetaan, tai miten suurta painoa, tai kuinka kovalla tahdilla jne. Eli kaikki sellainen, jossa nostaja itse voi sanoa että ”mä teen tän vähän tällä tavalla vinosti koska se ottaa enemmän paikkaan x”, on jonkin verran subjektiiivista. Voi olla että näin tosiaan tapahtuu, tai sitten voi olla että nostaja haluaisi tehdä niin mutta ei onnistu, tai väsyessään unohtaa sen osaksi aikaa.

Toivottavasti en selitä liian mutkikkaasti? Mitä ajatuksia herättää?

(tämä oli postaus numero 1800! bileet!)

Mainokset

2 kommenttia

  1. ElinaP sanoo:

    mun mielestä tuo on näiden liikkeiden osalta vähän hankala kysymys sinällään, että kun liikkeet eivät eristä, vaan kyseessä on kehon yhteistoimintaa ja tätä kautta yhteistoiminnallista voimantuottoa harjoittavat liikkeet. näin ollen voisikin aatella, että oikeasti ainoat mielekkäimmät keinot mitata edistymistä ovat ne keinot, jossa kehon yhteistoiminnallisuus ja siihen sidonnainen voimantuotto tulevat esille 😀

    • Marko Suomi sanoo:

      Sepä se, tempauksessa käytetään koko kehoa, ja kuula liikkuu. Itse liikkeessä kehittyminen on helppo havaita työkapasiteetin kautta mutta jos hakee siirtovaikutuksia niin sekin pitää sitten testata erikseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: