Etusivu » oppiminen » Blogien voima pysyy säläviestien rinnalla?

Blogien voima pysyy säläviestien rinnalla?

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

 • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Olen blogannut ja seurannut aktiivisesti blogeja useita vuosia. Jossain vaiheessa, kun Facebook ja Twitter veivät enemmän huomiotani niistä innostuttuani, unohdin blogien seuraamisen pointin, ja seurasin pitkään vain lyhyiden päivitysten virtaa ja sieltä löytyviä satunnaisia hyviä linkkejä. Välillä kuitenkin turhauduin sälään ja materiaalin pinnallisuuteen. Hyvän materiaalin löytyminen näistä lähteistä on mahdollista mutta filtteröinti on hankalaa ja todella paljon liikkuu pelkkää kopion kopion kopiota ja inspiroivia sanontoja. Toki siihen vaikuttaa se oma verkosto eniten, ei väline sinänsä. Välineiden luonne on erilainen, eikä FB:stä kannata odottaakaan samaa kuin blogeista.

Miksi blogit?

 • blogitekstit ovat löydettävissä mistä tahansa internetin kolkasta käsin, ne ovat avoimesti saatavilla kaikille, toisin kuin FB -päivitykset
 • blogitekstin linkki säilyy ajasta ikuisuuteen, joten jos teksti on hyvä, siitä voi olla iloa jopa vuosien ajaksi eri ihmisille
 • blogitekstiin mahtuu perusteluja ja taustatietoa paljon enemmän kuin lyhyeen statuspäivitykseen
 • parhaimmillaan blogiteksti herättää ajattelemaan ja toimimaan, tai se opettaa uusia asioita

Lue vaikka nämä pari esimerkkitekstiä alla. Vertaa sitten kokemusta siihen että seuraat puolen tunnin ajan omaa Facebook -virtaasi. Kummasta opit enemmän? Toki, kaikelle on paikkansa ja aikansa, mutta mun mielestä tällaisista hyvistä lähteistä kannattaa ottaa ilo irti ja ainakin tiedostaa mikä on mahdollista.

http://www.jussiriekki.fi/palautuminen/

http://bia.fi/blog/2012/05/harjoittelun-jaksottaminen-kamppailulajeissa/

http://k3fitness.fi/2012/04/ravintoideoita-aloittelevalle-salitreenaajalle/

http://www.super-sets.com/2012/06/20/leuanveto-ylavartaloliikkeiden-kuningas/

http://k3fitness.fi/2011/11/pysytaan-pystyssa/

Miten seurata?

Suosittelen tekemään tilin Google Readeriin. Sinne voi tilata vaikka nyt aluksi muutaman hyvän lähteen, ja sieltä on helppo lukea uusimmat jutut miltä koneelta tai päätelaitteelta tahansa. Reeder -sovellus on hyvä jos käyttää iOS -laitteita.

Blogien huonot puolet?

 • joudut näkemään vaivaa useita minuutteja virittääksesi Google Readerin käyttöön
 • syvääluotaavan blogitekstin lukeminen vie arvokasta aikaasi
 • hyvien lähteiden löytämiseen menee aikaa
 • jos alat kirjoittamaan blogia, siihenkin menee aikaa!

Eli, välineen luonteen takia päästään syvemmälle mutta se vie aikaa ja energiaa eri tavalla kuin Facebook -päivitysten selaaminen. Silti, on mahdollista että oppii jotain uutta tai enemmän jostain aiheesta. Itse seuraan molempia, joskus sälävirrassa tulee vastaan yllättäviä uusia hyviä lähteitä, joita otan sitten tarkempaan seurantaan.

Mainokset

2 kommenttia

 1. Kukka sanoo:

  Tykkään blogeista ja blogien ideasta ihan superpaljon, vaikka en montaa seuraakaan. Suuri harmi on se, että 70-luvulla (tai mielellään aikaisemmin) syntyneet eivät ole niin juurtuneet bloggaamiseen. Esim. Pekka olisi täydellinen elämäntaito-bloggaaja, seuraisin satavarmasti.

  Lukisin mielelläni ikäisteni ja etenkin itseäni vanhempien treeni-, elämä- ja muita juttuja. Ihan jo paitsi perspektiivin ja kokemuksen takia, myös siksi että kehokin on erilainen ja käyttäytyy eri tavalla. Vaikka painonnostajien yms kertomuksia ja kokemuksia, whatever.

  Ruokavalioita 🙂 Hehe.

  Mutta niiden kanssa pitää tyytyä kirjallisuuteen, mikä valitettavasti päivittyy harvemmin, eikä pääse ”seuraamaan” tilanteita.

  Itselleni blogi on kaikkia muita välineitä ”oikeampi” tapa tuottaa tekstiä. Toki, tarve kirjoittaa menee usein sisällön edelle (= lopputulos yhtä tyhjän kanssa), mutta ainakin saa tehdä sitä mistä pitää. Ja yleisökin on valmiina.

  • Marko Suomi sanoo:

   Olen ihan samaa mieltä, iän ja kokemuksen tuoma perspektiivi olisi todella hyvä lisä varsinkin tähän ”elämäntapa” -elämäntapablogimaailmaan. Pakotetaan Pekka bloggaamaan?

   Tämä koko juttu on kyllä jännä prosessi. Olen huomannut että homma sujuu sitä paremmin mitä useammin tuottaa materiaalia, vaikka suurin osa siitä olisikin aika mitäänsanomatonta. Siinä tehdessä kuitenkin oppii jotain ja sitten aina välillä tulee joku oikein hyvä juttu pihalle, varsinkin silloin kun ei yritä sitä liikaa. Haluan kyllä testata vielä ihan painetunkin tekstin tuottamista, vaikka uskon että pitkällä juoksulla jatkan blogin parissa kauan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: