Etusivu » lukeminen » Miesten tekemät terveysblogit?

Miesten tekemät terveysblogit?

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

 • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Kerro, jos tiedät suomenkielisen miehen ylläpitämän terveysblogin? Terveysblogilla tarkoitan blogia, jonka aihepiirissä on liikuntaa, ravintoa, hyvinvointia tai elämisen laadun parantamista jne, mahdollisimman laajalla näkökulmalla. Kaikki muu paitsi sellaiset, joissa pelkästään mainostetaan jotain, kiinnostaa.

Ai miksi miesten tekemiä ja suomenkielisiä? No, haluan tietää minkälaista materiaalia löytyy, koska itsekin olen mies ja pidän vastaavalla teemalla blogia. Minua kiinnostaa miesnäkökulma siksi että nähdäkseni (tietämättömyyttäni?) miesnäkökulma on tavallaan aika hiljainen. Kauppojen hyllyt notkuvat lehtiä, joiden nimi on ”voi hyvin” tai jotain vastaavaa, ja aina kannessa on pomppiva nainen tai vähintään hymyilevä, ja kohderyhmä on selvästi naiset. Minulla ei ole mitään hymyileviä hyppiviä naisia vastaan, ja luen säännöllisesti monia naisten kirjoittamia blogeja. Nyt kuitenkin kiinnostaa löytää vakiolukemisen rinnalle uusia hyviä tiedon- ja ”inspiraation” lähteitä. Ja toisaalta kopioida hyviä artikkeli-ideoita muilta, parantaakseni omaa kirjoittamistani tänne.

Toinen syy on se, että seuraan Facebookin ja Twitterin kautta kaikkia tietämiäni hyvinvointialan henkilöitä, mutta välineiden luonteen takia siellä olevat päivitykset ovat aina hyvin lyhyitä ja pinnallisia, parhaimmillaan linkkejä joihinkin artikkeleihin. Blogissa on ainakin mahdollisuus mennä pintaa syvemmälle, jos tahtoa siihen on.

Mielenkiintoinen asia: kun hakee googlesta miehet ja hyvinvointi, niin tuloksena tulee vain potenssilääkkeiden mainoksia. WTF? Onko miehen hyvinvointi pelkistettävissä potenssiin? Eivätkö miehet bloggaa hyvinvointiaiheista, vai onko se vain harvinaisempaa, vai eivätkö he ”pidä meteliä” aiheesta, vai mistä on kyse? Onko hyvinvointi liian feminiininen sanana, pitäisikö mieluummin etsiä ”yksinäisen runollisen soturin taisteluita ja ajatuksia” -teemalla? Yritän ottaa selvää.

Kyselin tätä sosiaalisessa mediassa ja sain tällaisia suosituksia, jotka listaan satunnaisessa järjestyksessä. Joukossa myös vanhoja tuttuja ja tämä blogi.

http://www.miksiliikun.fi/

http://www.super-sets.com/

http://www.jussiriekki.fi/

http://k3fitness.fi/

http://patrikborg.blogspot.fi/

http://www.urbaanioranki.com/

http://ajattelunammattilainen.fi/

http://sundqvist.blogspot.fi/

http://ruohikolla.blogspot.fi/

http://artot.wordpress.com/

http://arikaiko.wordpress.com/

http://valtsuhealth.blogspot.fi/

http://th-valmennus.blogspot.fi/

http://lihastohtori.wordpress.com/

http://www.pronutritionist.net/

https://marksgs.wordpress.com/

http://bia.fi/blog/

Eli onhan noita tuossa jo aika paljon. Tuleeko mieleen muita?

Mainokset

11 kommenttia

 1. Kukka sanoo:

  Onhan tuossa jo hyvä lista! Mäkin myönnän kaipaavani miesten treeniblogeja. Luen enimmäkseen amerikkalaisia.

  En nyt syystä tai toisestakaan (hehheh) mitenkään voi sanoa olevani naisten blogeja vastaan, mutta onhan naisilla usein vähän erilainen spiritti ja suhtautuminen vaikka nyt treeniin.

  Miehet on myös vähemmän ulkonäkökeskeisiä ja puhuvat aika paljon vähemmän kiinteytymisestä. Tekevät omia harjoituksia ja liikkuvat vähemmän ryhmässä.

  Kokonaisvaltainen hyvinvointi on kyllä epäkiinnostava sana, ja herättää mussa ainakin heti mielleyhtymän kasvonaamioon, elämäntapavalmennukseen ja pieniin buddha-patsaisiin. Pitääkin oikein kirjallisesti määritellä, mitä se itselle tarkoittaa.

  • Marko Suomi sanoo:

   Totta, tuosta sanasta tulee jotenkin jotain muuta mieleen kuin joku kiva treenaaminen tai muu mielekäs puuhastelu. ”Menen tässä kokonaisvaltaisesti hyvinvoimaan.”

   Mitä amerikkalaisia suosittelet?

 2. Kukka sanoo:

  Jos Harre pitäisi blogia, lukisin. 😀 Vain nämä kaksi katson päivittäin:

  Täältä aina uusin artikkeli, lisäksi tuolta hakemistosta löytyy äärettömän hyviä juttuja hakusanoilla ja muutenkin: http://www.catalystathletics.com/blog/index.php

  Boyle: http://strengthcoachblog.com/

 3. Junnu sanoo:

  Suht vähän tulee varsinaisia treeniblogeja luettua, kun ei niistä ”tänään tein sitä, tätä ja tuota niin ja niin monta toistoa. Muistattehan myös syödä riisiä ja kanaa. No pain, no gain!” -teksteistä irtoa ihan mielettömästi.

  Tässä kuiten pari tuonne jo mainittujen jatkoksi.
  Optimal performansen Jonin blogi.
  http://joni.optimalperformance.fi/
  Mannisen Anssin (manninen nutraneuticals) blogi.
  http://www.manninen.info/blog/
  Juha hulmin blogi.
  http://lihastohtori.wordpress.com/

  Siinä muutama ja nyt kun oikeen kävin noita seurattavia blogeja läpi, niin totta on että jätkien blogit on hieman kiven alla. Seuraa

  Lisätään perään vielä omanikin, eli:
  http://www.junnueskelinen.com/blogi/

  • Marko Suomi sanoo:

   Kiitos vinkeistä Junnu! Samaa mieltä olen, ihan vain treenipäivyrin lukeminen ei ihan älyttömästi kiinnosta paitsi jos henkilö treenaa vaikka jotain samaa tapahtumaa varten. Siltikin vain toistomäärien lukeminen on tylsää.

 4. Anoyymimuttaelossa sanoo:

  Lääketieteen ja terveystieteiden ajankohtaisia uutisia:

  http://www.terveydentekija.blogspot.fi/

 5. Puuha-Pete sanoo:

  Miesten blogit on kovin kiven alla, missä olisi aiheita noin isolla skaalalla. Mut oma ”läskinpoltto”/vuodatusblogi lähti liikkeelle, kun minulla oli liikaa ”vapaa-aikaa” hoitovapaalla ollessani.

  http://peterakentaa.blogspot.fi/

  Blogger profiilini kautta löytyy linkki seuraamiini treeni/terveysblogeihin, sieltä löytyy muutamia miesten pitämiä blogeja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: