Etusivu » girevoysport eli kahvakuulaurheilu » Kysymys liikunnan intohimoisille harrastajille ja ammattilaisille

Kysymys liikunnan intohimoisille harrastajille ja ammattilaisille

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

 • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Miten te käsittelette turhautumisen, ärsytyksen, vihan ja raivon sellaisesta tilanteesta, jossa omaa edustamaanne ja rakastamaanne lajia kohtaan esitetään valheita tai johdetaan tahallaan ihmisiä harhaan? Ohitatteko, puututteko epäkohtiin suoraan vai ehkä nostatte puolestanne hyviä juttuja esille? Tai jotain muuta?

Sinisilmäisyyden autuus

Huomaan itsessäni, nyt yli 6 vuoden kahvakuula-aktivistivuoden jälkeen, että sietokykyni ns. hevonpaskaa kohti on jonkin verran kasvanut. Alussa, en osannut erottaa jyviä akanoista, ja kaikki ”meni läpi”. Uskoin kaikkia, jotka vakuuttivat olevansa asiantuntijoita, ja en osannut vielä kyseenalaistaa mitään.

Kohti puristista lajimaailmankuvaa

Sitten, jossain vaiheessa kun opin lisää ja sain kokemusta kisoista eri puolilta, ja olin tekemisissä monien itseäni kokeneempien kanssa, näin että osa alalla puuhastelevista gurunkin maineessa olevista henkilöistä oli ihan satusetiä tai -tätejä, joiden intressit olivat joko läpeensä kaupalliset tai sitten narsistiset tai molempia. Aluksi tämä huomio sai minut sinisilmäisenä idealistina pettymään kovasti: ”eivätkö kaikki olekaan tässä mukana lajin itsensä takia?!?”. Otin aina melkein henkilökohtaisesti kun joku lasketteli luikuria itselleni rakkaasta lajista, vaikka asia ei minuun mitenkään liittynyt.

Hieman rentoutta

Sittemmin, olen hieman oppinut ohittamaan kakkapuheet, ajatellen että kyllä se laatu ja hyv ä asia tulee esille kuitenkin, ja lajin puolesta aidosti työtä tekevät saavat kiitoksensa koska mukana olevat ihmiset eivät ole niin tyhmiä kuin mitä harhaanjohtava mainonta olettaa tai toivoo. Puristina toki aina verenpaine hieman nousee kun joku esim. ratsastaa muiden lajityöllä tai kirjoittelee olemattomia tuloslistoihin yms.

Fanaattisuuden hinta

Fanaattisuus lajia kohtaan on osittain opittua aikaisemmista harrastuksista. Olen sekä musiikissa että urheilussa arvostanut aina ns. aitoja tekijöitä, eli sellaisia, jotka laittavat itsensä kokonaan likoon ja tekevät asiaa rakkaudesta siihen itse asiaan. Ja toisaalta en ole kunnioittanut tippaakaan pelkästään rahan ja nopeiden voittojen perässä juoksemista. Kahvakuulapuuhissa tuo ensin kuvattu näkyy tietynlaisena tinkimättömyytenä ja pitkäjänteisyytenä, ja jälkimmäinen näkyy siinä että myydään esim. kilon kuulia tosi tehokkaina.

Olennainen juttu on ehkä lajin (tai musiikin) kunnioittaminen. Jos kunnioitusta on, se heijastuu kaikkeen tekemiseen ja näkyy päällepäin, vaikka yrittäisikin sanoa muuta. Sitä ei voi keltään varmastikaan vaatia sillä toki motiiveja touhuta on monia mutta on hienoa katsella sellaisten tekemistä, joilla sitä aidosti on.

http://www.flickr.com/photos/thepuristvillas/5362700688/sizes/m/in/photostream/

Mainokset

2 kommenttia

 1. Lasse Joutsenkunnas sanoo:

  Asiaa Marko asiaa.
  Itse olen myöskin ottamaan ”hillitymmin” harrastuksiin tai työhön liittyvät asiat.
  Jalkapalloa valmentaessani ”nyk. eläkkeellä” tuli törmättyä jos jonkin näköisiin tietäjiin.
  Välillä tuntuu, etenkin junioripuolelle olevan sellaisia vanhempia, jotka tietävät miten joka pojasta tehdää uusi Messi, tai Maradona. Keskustelujen edetessä tuli yleensä esille, ettei kyseiset vanhemmat olleet pelanneet juuri päivääkään kyseistä lajia. 🙂
  Niitä Messejä ja Maradonia on kuitenkin ollut vain yksinkappalein.
  Hyvät kesät!
  t: Lasse

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: