Etusivu » rauta » Hyvinkään tragedia

Hyvinkään tragedia

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Hyvinkäällä tapahtui todella surullinen, raukkamainen ja kauhea surmatyö viikonloppuna. Tapahtuma herätti minussakin kauheasti järkyttyneitä, surullisia ja vihaisia tunteita vaikka en tuntenutkaan asianosaisia henkilökohtaisesti. Osanottoni heille, jotka joutuivat repäistyksi tragediaan mukaan jollain tavalla.

Ja toki paljon kysymyksiäkin nousee esiin. En oikein osaa sanoa ihan mitään hirvittävän viisasta, tuntuu silti että pakko aiheesta on jotain kirjoittaa koska se painaa mieltä. Pahinta on ehkä tavallaan se että mieleen ei missään vaiheessa ole tullut kysymys ”Miten tämä on mahdollista?” vaan enemmänkin Myyrmannin, Kauhajoen, Jokelan, Sellon, Tukholman ja Norjan sekä lukuisten muiden vastaavien muissa länsimaissa tapahtuneiden jälkeen että ”Missä muodossa ja missä koulussa, työpaikalla tai  julkisella paikalla tapahtuu seuraavaksi jotain yhtä järjetöntä ja turhaa?”. Toinen kysymys, joka mielessä pyörii, on että ”Miten voin vaikuttaa omalta osaltani siihen että vastaavaa ei tapahtuisi jatkossa?”. Tai että ”Voinko edes vaikuttaa?”.

En usko että mitään kovin yksinkertaisia ratkaisuja on olemassa. En myöskään usko että ”Ei mun kannata tehdä mitään muutoksia omaan elämään / harrastukseen / työhön koska kuitenkin asia X myös vaikuttaa ja ei se pelkästään mun / meidän toiminnasta johdu”. Se, että yhteiskunnassamme on tapahtunut ja jatkossakin todennäköisesti tulee tapahtumaan järjettömiä ja moniin ihmisiin vaikuttavia väkivallantekoja, on mun mielestä meidän kaikkien yhteinen ongelma. Mitä me voisimme tehdä?

Alla muutamia linkkejä ja videoita aiheeseen jollain lailla liittyen. Aihe ei ole miellyttävä mutta ainakin itseäni helpottaa kun voi edes yrittää ymmärtää tällaisen ilmiön mahdollisia syitä ja taustoja.

The Nobodies, laulu, jonka Marilyn Manson teki Columbinen kouluampumisesta. Hänen haastattelunsa aiheesta kannattaa myös katsella. Ja myös mielenkiinnolla katsoa miten USA:ssakin tragedian jälkeen on ollut julkisessa keskustelussa suosittua syyttää jotain yhtä asiaa, kuten esimerkiksi musiikkia tai jotain harrastusta.


Median toiminnasta, ohjeita, joita ikävä kyllä ei ilmeisesti myynnin takia haluta noudattaa:

Yleisesti, sekalaisia linkkejä, osa uusia, osa vanhempia:
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: