Etusivu » hyvinvointi » Toimintakyky vs terveys vs ulkonäkö

Toimintakyky vs terveys vs ulkonäkö

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Joku aika sitten tuli mielenkiintoinen keskusteluohjelma, jossa aiheena oli nykyajan nouseva terveystietoisuus sekä ulkonäköpaineet. Kysymys kuului, onko terveystietoisuus vain uusi ulkonäkötietoisuus? Voisi kysyä myös, onko ”toiminnallinen harjoittelu” vain uusi hyväksyttävämpi muoto bodauksesta eli kehon muokkaamisesta?

Tuolla ohjelman sivut, se varmaan löytyy Areenasta:

http://www.yle.fi/uutiset/puheenaiheet/astudiostream/2012/03/blogi_onko_terveyskeskustelu_nykypaivan_kauneuskeskustelu_3372921.html

Ohjelmassa muuten esiintyi suklaasuperstara Jaakko Halmetoja, jolla oli hyvä pointti siitä miten ihmisen oma itsetuntemus on ratkaisevaa siinä miten suhtautuu median ja yhteiskunnan asettamiin ulkonäköpaineisiin. Epävarma yrittää toteuttaa niitä ehkä liiankin epätoivoisesti?

Mä en itse ole varma onko syytä erotella terveyskeskustelua ulkonäkökeskustelusta ja päinvastoin. Yleensä, jos ihminen on perusterve ja fyysisesti kohtuullisessa kunnossa ja kävelee ryhdikkäästi, hän on ikäänkuin kauneimmillaan/komeimmillaan, varsinkin jos vielä oma fiilis on kohdillaan. Ja toisaalta taas ruokavalion huonous ja unenpuute ja isot stressitasot näkyvät päällepäin vaikka niitä sitten yrittäisi peittää. Ihminen on kokonaisuus, kuten aina hoetaan.

Jännää ohjelmassa oli se että jokainen keskustelija ja juontaja istui nykyiseen terveys/kauneusihanteeseen. Kertooko se TV:n terveysfasismista vai oliko sattumaa?

Tässä hieno linkki aiheeseen liittyen, josta näkee miten toimintakykyinen kroppa näyttää hyvältä mittasuhteista huolimatta. Ei ole mitään yhteä muottia.

http://pupulandia.indiedays.com/2012/04/16/urheilijan-vartalo/

Mainokset

2 kommenttia

  1. @minizy_ sanoo:

    On muuten mielenkiintoista miten television juontajilla ja – yleensa kasiteltavaan asiaan liittyvia poikkeuksia lukuunottamatta – haastateltavilla vierailla ulkoinen olemus istuu natisti noihin terveys/kauneusihanteisiin. Monipuolisiin asioihin keskittyvat keskusteluohjelmat vaativat erilaisia persoonia, ruumiinrakenteita ja ihmisia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: