Etusivu » girevoysport eli kahvakuulaurheilu » Yleisimmät kahvakuulaurheiluun (GS) liittyvät väärinkäsitykset

Yleisimmät kahvakuulaurheiluun (GS) liittyvät väärinkäsitykset

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

 • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Tässä muutama GS:ään liittyvä yleinen väärinkäsitys:

 1. On olemassa erikseen kahvakuulaurheilutyyli nostaa kahvakuulia.
  Ei tietenkään ole. Lajissa nostetaan kuulia pään päälle mahdollisimman tehokkaalla ja turvallisella tavalla. Se sama tapa toimii myös yleiskuntoilussa. Hankala ja luonnoton tapa nostaa ei ole ”toiminnallista” vaan huonoa tekniikkaa.
 2. Kahvakuuurheiluharjoittelu on tylsää, koska siinä tehdään vain paria liikettä.
  Samaa voisi yhtä älyttömällä perusteella sanoa mistä tahansa urheilulajista. Miettikää nyt vaikka jotain juoksua. ”kun siinä vaan juostaan”. Lajissa kisassa nostetaan näitä paria liikettä, joten niiden hyvä oppiminen on lajissa tärkeintä. Oppiminen taas vaatii toistoja ja aikaa. Kuitenkin, lajiharjoitteluun kuuluu paljon muutakin, kuten missä tahansa muussakin urheilulajissa. Oheistreeniä, yleiskuntoilua, huoltoa jne. Tekeekö nyrkkeilijä jotain muuta kuin lyö? No, joo mutta toki lyödä pitää paljon jos haluaa olla hyvä. Lisäksi, tylsyys ja hauskuus ovat täysin subjektiivisia käsitteitä. Esim. jonkun mielestä kahvakuulalla kentän hakkaaminen on hauskaa ja innovatiivista, jonkun toisen mielestä typerää ja hyödytöntä ajanhaaskausta.
 3. Kahvakuulaurheilu tekee hitaaksi, nopeaksi, kaupungin kovimmaksi tai se rikkoo paikat.
  Paljon on kiinni siitä miten treenaat. Laji itsessään ei tee mitään vaan se miten treenaat. Onko tekniikka kohdillaan? Treenaatko liikaa tai liian vähän? Älä syytä lajia vaan katso peiliin. Jos et pysty katsomaan peiliin niin pyydä valmentaltasi kommentti tekemiseesi. Lajin huiput ovat hyvin liikkuvia, nopeita, kestäviä ja vahvoja, ei siis vaikuta siltä että laji olisi ihan hirveän haitallista jos pitää tolkun treenissä.
 4. Kahvakuulaurheiluharjoittelu on huonompi / parempi / tyhmempi / rankempi kuin fitnessbränditreeni X, joku muu laji tai ”tää mun itse keksimä maailman paras treenimetodi”.
  Kahvakuulaurheilu on urheilulaji. Sitä on turha verrata johonkin yksittäiseen treenimetodiin, sillä lajin sisällä on useita erilaisia treenimetodeja, joille löytyy omat kannattajansa. Vertaisitko tennistä BodyPumppiin? Toisiin lajeihin vertailukin on turhaa, sillä kyseessä on urheilulaji muiden joukossa ja toki niissä on eroja. Valitse sellainen laji josta itse pidät ja lopeta turha vertailu.  
 5. Kahvakuulaurheilu on elitististä ja vaatii tosi paljon panostusta ja rahaa.
  Et voisi olla enempää väärässä sillä lajin juuret ovat erittäin maanläheiset. Ainoa mitä tarvitset ovat jokunen kuula, lattiatila treenata ja halua oppia. Tälläkin hetkellä monet legendaariset nostajat treenaavat ympäri maailmaa todella alkeellisissa oloissa, ja ovat toisaalta hyvin avuliaita auttamaan kun joku haluaa oppia. Ota yhteyttä kokeneisiin suomalaisiin nostajiin vaikka Facebookin kautta tai heitä kysymys kahvakuulafoorumille, ja varmasti saat apua.

Mainokset

1 kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: