Etusivu » treeni » Kerro yksikin fitness- tai liikuntauudistus?

Kerro yksikin fitness- tai liikuntauudistus?

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Kun katsoo nykyistä fitness -kulttuuria viimeisen 10 vuoden ajalta niin tulee mieleen että treenaamme nyt kuten isoisämme tekivät töitä. Vanhan koulun tekeminen on muotia, trendikästä, håt ja cool. Esineiden nostelu, kantaminen, paiskominen ja yleinen siirtely eri lailla sekoitettuna perinteisen voimistelun liikkeisiin on kovinta, tehokkainta, kiinteyttävintä ja parasta ikinä.

No, tarkoittaako se että ihan oikeasti fitness -kulttuuri ei varsinaisesti tuota mitään uutta vaan toistaa vaan säännöllisin väliajoin samoja asioita kuten muotimaailma? Onko liikunnassa tapahtunut mitään oikeasti merkittäviä edistysaskelia sitten vuoden 1888? Jos on niin mitä ne ovat? Oliko kuntoutuslaitteiden kultakausi saleilla pitkässä juoksussa mitään muuta kuin hukkaan heitettyä lattiatilaa ja materiaalia? Onko tämä uusi vanhan koulun villitys vain ohimenevä juttu laitteiden ja teknologian vääjäämättömässä kehityksessä?

EDIT: Shake Weight on jo listalla, sitä ei tarvitse enää sanoa 🙂

http://www.flickr.com/photos/johnkarakatsanis/5221802184/sizes/z/in/photostream/

Mainokset

2 kommenttia

  1. minnaliminka sanoo:

    Ei ehkä mitään vallankumouksellista ole tapahtunut, mutta itse tykkään siitä, että Personal Trainerit suosivat yhä enemmän cross training -metodeja ohjelmissaan. Eli kuntosaliharjoittelu ei keskity orjallisesti laitteisiin, vaan käytetään paljon vapaita painoja ja omaa kehoa, joten harjoituksia voi soveltaa myös olosuhteissa, joissa härveleitä ei ole kovin monipuolisesti tarjolla (hotellit). On aika ihanaa seurata ihmisten treenejä salilla, sillä ne ovat nykyisin todella monipuolisia. Ei siis mitään kovin dramaattista, mutta tykkään silti tästä trendistä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: