Etusivu » girevoysport eli kahvakuulaurheilu » Tavoitteellisen liikkumisen apuvälineitä: testipäivä ja videointi

Tavoitteellisen liikkumisen apuvälineitä: testipäivä ja videointi

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Tykkään kahvakuulaurheilusta koska se on tavallaan hyvin simppeliä. Kehittymisen huomaa selvästi siitä miten paljon jaksaa nostaa verrattuna edelliseen testiin tai pitkän aikavälin kehitykseen, ja siitä onko tekniikka kehittynyt. Konkreettinen numerotavoite antaa selvän suunnan tekemiselle.  Vaikka minulla ei juuri nyt ole mitään tiettyä kisaa mielessä, on kiva välillä testata missä kunto ja tekniikka menee. Voi esim. tehdä itsellensä ns. minuuttiennätystaulukon (vinkki venäläisiltä), jonne voi laittaa ylös omat enkat tietyillä minuuttisarjoilla. Armotonta dataa omaan hyötykäyttöön.

EDIT: pieni lisäys. Numeroihin voi suhtautua ainakin kahdella tavalla. Yksi, mielestäni tuhoisampi, on kuvitella että ainoa mahdollinen ja hyväksyttävä kehitys on jatkuva kasvu. Se johtaa helposti numerosokeuteen, epätoivoon ja muuhun sellaiseen pitkällä aikavälillä, koska se on täysin mahdotonta. Toinen, rauhallisempi tapa on tehdä testit ja todeta ”tänään meni näin”. Testin tarkoitus on olla oppimiskokemus, on tärkeää ymmärtää että tuloksissa tulee aina olemaan aaltoliikettä lyhyellä ja pitkällä tähtäimellä. On hyvä tietää missä menee oikeasti, jotta voi tehdä tarvittaessa korjausliikkeitä.

Suosittelen myös lajin harrastajille oman tekniikan videointia ja sen katselemista, jotta tietää mitä pitää kehittää. Videoita ei ole aina kiva katsella mutta se on hyvin opettavaista. 🙂

Niitä videoita ei välttämättä tarvitse laittaa julkisiksi nettiin, vaan yleensä omakin silmä näkee heikot lenkit. Jos kaipaat vertaistukea, kahvakuulafoorumilla on videoraati -osio rekisteröityneille käyttäjille. Sinne voi laittaa omia tekniikkavideoita kommentoitavaksi, ja kommentit ovat aina asiallisia (puututaan tekniikkaan, ei treenivaatteisiin tai taustamusiikkin yms). Itse ei aina näe tai halua nähdä omia heikkoja lenkkejään.

Tässä omat tämän päivän tekniikkatestit, kokeilin 2x28kg työntöjä ja 28kg tempausta. Harvoin tulee tehtyä tuolla painolla, yleensä treenaan 20kg:lla tai 16kg:lla. Saa kommentoida tekniikkaa, laitoin nämä myös tuonne videoraatiin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: