Etusivu » kahvakuula » Älä tee tätä kotona tai missään muuallakaan

Älä tee tätä kotona tai missään muuallakaan

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

 • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Facebookissa tuli vastaan linkki, jossa on niin hirvittävän näköistä kahvakuulan nostamista ettei mitään järkeä. Kohdassa 20:30:

http://vimeo.com/36838355

Mun jakeluun ei mene se miten kokenut urheilija voi ajatella että tuo on turvallinen tapa liikuttaa painoa? Ok, ihan sama jos itse tekee noin mutta että neuvoo aloittelijoille.

ÄLKÄÄ TEHKÖ PERÄSSÄ KOSKAAN MISSÄÄN TAPAUKSESSA IKINÄ.

Minua vaivaa tämä asia koska valmentajilla ja ohjaajilla on ihan älytön vastuu. Ihmiset katsovat heistä mallia ja apinoivat ja luottavat siihen että sieltä tulee turvalliset tavat tehdä. Vaikka ei kisattaisi, vaikka vain vähän halutaan ottaa hikeä pintaan niin joku tolkku siinäkin pitäisi olla. Tämä nyt on yksittäistapaus mutta tuollaista välinpitämätöntä asennetta kahvakuulia kohtaan aina silloin tällöin tulee vastaan. On ohjaaja, joka ei ihan oikeasti sisäistä, että kahvakuula on paino siinä missä käsipainokin, ja että siihen pätee ihan samat fysiikan lait kuin muihinkin painoihin. Vaikka kuula saattaa olla kivan värisellä vinyylillä päällystetty, se ei tarkoita että se on joku helistin jota voi vispata miten sattuu. Sitten, ihmiset kertovat että ”kahvakuula hajottaa paikat” kun kyseessä on oikeasti vain se ettei vaivaudu perehtymään nostotekniikkaan, edes alkeisiin.

No niin, tilityksen vastapainoksi sitten vaihtoehto ja ratkaisu: turvallisten tekniikoiden opetteleminen ennen kuin opettaa muita. Tuossa on Ice Chamberin megahåttiksen Jessica DiBiasen tekemä video, jossa opetetaan turvallinen heiluri (en tosin tiedä mikä liike tuossa yläpuolella olevassa videossa oli):

Ja sitten, koska harmitukseen joskus auttaa vihainen musiikki, tässä Sick of It All laulamassa kaunista laulua nimelta Built To Last, jossa kerrotaan miten hyvät asiat kestävät ja miten niihin kannattaa panostaa:

Mainokset

7 kommenttia

 1. Kenu sanoo:

  Ymmärrän, että kaikki eivät osaa puhdasta tekniikkaa (en minäkään varmaan), mutta toi oli kyllä jo aika järkyttävää settiä. Pakkohan tota tehdessä on tuntea, että nyt menee ”vähän” vituiksi.

  • Marko Suomi sanoo:

   Kyllä, ”puhdasta” tekniikkaa on ehkä 1% prosentilla kisanostajista mutta kyllä peruskuntoilijan kannattaa satsata siihen turvallisuuteen.

 2. Satu-Marja sanoo:

  Mietin vaan, että missä Jani on tollasta oppinu? Koko kuntosaliosuus oli ihan järkyttävää pelleilyä. ”Tällä lähtee jenkkakahvat, eiks oo mahtava liike!” 😀 Jessicalle pisteet, taas kerran.

 3. Tiina sanoo:

  Apua… Jos nuo eivät tolla saa paikkojaan rikki, niin eivät sitten millään!

 4. Maria sanoo:

  Tämä on vastaavanlainen kiihtymyksen aiheuttaja kuin männä viikonloppuna järjestetyssä The Nike Blast -tapahtumassa lanseerattu kahvakuulapainotteinen kokovartalojumppa. Jenkkiläinen NTC-konseptin kehittäjä Marie Purvis sai välittömästi allekirjoittaneelta tiukkaa (vaikkakin ystävällissävytteistä) palautetta siitä, että vaarallisia tekniikoita opetetaan ohjaajille suunnatuissa megatapahtumissa sekä iPhone-sovelluksen kautta maailmanlaajusesti! Vastuutonta! Ja ikävää kahvakuulaharjoittelun maineen mustaamista! Koska lajiahan siitä sitten syytetään kun paikat hajoaa…

 5. anitta eerola sanoo:

  .. no mutta se nainenhan selvästi tavoitti sen ”painottomuuden tilan” vai mitä se Jani selitti, että kuula ei paina mitään.. Aika äkkiä muuten oppi, mutta näkihän sen miten hienosti meni! .. =:-O Vakavasti, mä jäin suu auki kattoo, että oliko toi oikeesti olevinaan mikä liike? Siis tempaus kahdella kädellä ranteet, lavat ja kaikki paikat reväyttäen vai mikä.. Tuon kun joku tekee vähän isommalla painolla, niin saakin sitte noukkia irronneet kädet lattialta. Tai joku muu joutuu tekee sen… Aika huimaa.

 6. […] Markon Älä tee tätä kotona tai missään muuallakaan. (kiitos!) Väinön tuore nettikirja harjoittelusta, Beyond-the-garage-doors. Jonin Treeniohjelman suunnittelun peruskivet. […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: