Etusivu » sosiaalinen media » Parvifiilistelyä – tiedon ja seuraamisen demokratia ja litteys

Parvifiilistelyä – tiedon ja seuraamisen demokratia ja litteys

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Kiitos Varpulle linkityksestä tänne, Janne Huovilan Parviälytekstiin liityen. Arvostan kovasti noita Varpun kommentteja! Olen itse aika samoille linjoilla kuin Varpu alla, sen suhteen mitä seuraan:

”Tänä aamuna mietin käsitettä parviäly, ja tunsin halua laajentaa konseptia. Olen aika tietoisesti verkostoitunut vuosien mittaan nettitoimijoiden kanssa, jotka levittävät tervejärkistä, maanläheistä ja positiivista sanomaa ympärilleen. Kutsutaan sitä nyt sitten vaikka parvitunteeksi (ilmaisu ei ole hyvä, enkä ole siihen tyytyväinen, joten jos joku keksii paremman, otan kiitollisuudella vastaan). Tarkoitan tällä bloggaajia, joiden suurin missio ei ole “meitsi ja meitsin ego ja nokkelat ajatukset aihepiiristä”, vaan jotka pohdiskelevat ja tarkkailevat elämää ja kiinnostuksensa kohteita huumorilla, lämmöllä ja syvällisyydellä. Puhun siis blogeista, joista huokuu ihmisyys.”

En oikein jaksa seurata lähteitä, joissa ainoa ”viesti” on mun-body tai mun-tuote vaan kaipaan hieman rouheampaa otetta ja laajempaa katsantokantaa. Hienointa koko tässä sosiaalisen median maastossa on se että näitä aitoja ihmisiä löytyy vieläpä aika helposti, koska elämme lähes totaalisessa informaation demokratiassa. Kaikilla on julkaisuvälineet, kaikilla on vapaus seurata ketä tahansa ajattelijaa ja sekopäätä tai myyntikonetta. Kun hetken seuraa jonkun höpöttelyä, huomaa mistä tarina kumpuaa ja voi sitten tehdä omat johtopäätöksensä. Aitous kiinnostaa. Vähän sama kuin musiikissa, muoviartisteja ei jaksa edes lämpimikseen kuunnella kauaa, vaan sieltä pitää löytyä edes pieni pala sielua.

Tekisi mieli listata tähän parhaita blogeja. Mistähän aloittaisin. Seuraamiskäytäntöni ovat sekoitus vakiosaitteja ja sitten puolitotaalista serendipiteettiä (kirjoitinko väärin, ei huvita tarkistaa googlesta?), eli törmäilen sattumalta asioihin. Nyt heti tulee mieleen Varpun lisäksi muutamia, joita luen suhteellisen säännöllisesti: Ajattelun Ammattilainen, Kukka Laakson kukkalaakso, Katleena Kortesuon Ei Oo Totta, Tuija Aallon Tuhat sanaa, Ravitsemusuutiset, Frank Forencich, Kemikaalikimara, Tuolin ja näppäimistön välistä, Zen Habits. Ei tämä ole mikään kattava lista. Seuraan näitä koska kirjoittajat, aiheet ja/tai tapa kirjoittaa niistä ovat mielenkiintoisia ja ajatuksia herättäviä.

Varpun alkuperäinen teksti alla.

Parviäly ja parvitunne « varputavi.com.

Mitkä ovat sinun top 5 blogiasi?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: