Etusivu » rauta » Liikkeen kauneus ja matematiikka

Liikkeen kauneus ja matematiikka

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Summanen ja Hazard, Lätkä -kirja:

”Kaikki kauniit lajit perustuvat luontaisiin liikeratoihin. Analyyttisyys on pysäyttämistä ja osiin hajottamista. Urheilusta puhuminen ja kirjoittaminen on aina urheilulle väkivaltaista, koska analysointi pysäyttää liikkeen. Toki puhe, teon ajatteleminen ja sen analysoiminen auttaa urheilijaa, mutta ruumiissa sen tiedon on resonoitava. Urheilu on rytmiä, vaistoja ja makuja – täysin jotain muuta kuin mitä nyky-yhteiskunnassa vaaditaan.”

Mahtavaa tekstiä!

Olen samoilla linjoilla kuin kirjoittajat vaikka en osaa ilmaista asiaa noin hienosti. Liike ja tekniikkaa tuntuu kehossa, ja kisatilanteessa jylläävät ihan muut voimat kuin excelissä oleva treeniohjelmakaavio. Vaikka matematiikasta on paljon apua, hyvää nostamista ei voi laskea millään kaavalla.

Ehkä tämän asennoitumisen takia (en tiedä onko se hyvä asenne) en ole koskaan ollut hirveän kiinnostunut teoreettisten treeniohjelmien ja kuormitustaulukkojen ylläpitämisestä, vaikka niistä voisi varmasti jälkikäteen päätellä kaikenlaista. Teen treenit hyvin pitkälle ns. fiilispohjalta ja yritän keskittyä liikkeen tuntumaan, niin että nosto lähtisi hyvin vaikka nukkuessa.

Fiilispohjaisuus on huono siksi että treenikipinän ollessa heikompi, ei tule paljoa tehtyä, kun taas numeroita katsomalla ehkä tulisi oltua tunnollisempi? Toisaalta ehkä hyvää on se että ei tule tehtyä väkisin ja että kun fiilis on kohdallaan niin silloin kulkee hyvin.

Mainokset

1 kommentti

  1. Kukka sanoo:

    Minusta liike on yksi upea, upea luovuuden kieli.

    Kun katsoo vaikka hyvin soljuvaa kuulasettiä, voi vaan todeta .. ’poetry in motion’. Tai jotain painonnostovideoita, joissa asiat tapahtuu täysin luonnonvastaisesti, painovoiman olemassaolo melkein kieltäen.

    Yleensä ehkä vain tanssi tai vastaavat mielletään taiteeksi, mutta kyllä mä näen jopa jotkut pallopelit taiteen muotona.

    Numeroista .. mitä harjoitteluun tulee, mä taas uskon numeroihin ja matematiikkaan ja rakastan niitä. Kaikki muu elämässä saa mennä fiiliksen mukaan – mutta treeni – sille tarvitaan kaava, numerot ja tulos. Koko ajan. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: