Tiukka linja

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Vedimme K.P:n kanssa tänään Hyvinkäällä GS-tuomarikoulutuksen, päälle oli lisäksi salikisat. Hyvä meininki, mm. Pääkkönen vetäisi 225 työntöä 2x16kg:lla! Huh huh! Muutenkin oli hyvää tekemistä lavoilla, ja paljon uusia tuomareita, mikä on kova juttu. Tuomareita ei ole koskaan liikaa. Se on äärimmäisen tärkeä rooli kisoissa, ilman tuomareita ei ole tuloksia ja laadukasta tekemistä.

MUTTA, laatu lähtee toki jokaisen nostajan korvien välistä ensisijaisesti. Valmentajalla ja muulla ryhmällä on iso rooli tässäkin, koska valmentajan  ja muiden nostajien esimerkki ja asennoituminen nostamiseen vaikuttaa toki nostajienkin asenteisiin, sillä valmentajaa tulee matkittua tahtomattaankin paljon. Olen sitä mieltä että nostamisessa pitäisi pyrkiä täydellisimpään mahdollisimpaan tekniikkaan. Se ei tietty heti ole sitä kun aloittaa mutta se on ikäänkuin ihanne, jota kohti ollaan menossa pitkällä tähtäimellä. Harrekin sanoi jotenkin niin että hyvä tekniikka on sitä kun urheilijan fysiikka ja tahdonvoima pääsevät ilmaisemaan itseään täydellisesti. Runollista.

Kun asenne on mahdollisimman hyvään tekniikkaan pyrkivä, silloin ei tarvitse miettiä miksi tuomari antaa joskus hylsyn, eikä tarvitse miettiä sääntöjen porsaanreikiä. Tuomari auttaa nostajaa pääsemään mahdollisimman hyvään tulokseen mahdollisimman hyvällä tekniikalla, sillä ihminen on laiska ja huijaa itseään aina kun tilaisuus tulee. Siksi on välillä armotonta mutta samalla tärkeää katsella omia nostovideoitaan, niitä joissa se tekeminen ei ole sitä mitä sen pitäisi. Tekniikka on ehkä jotain sellaista, jota voi aina viedä eteenpäin. Onko tempauksen kaari koskaan valmis?

Salikisojen tulokset:

http://www.kahvakuulakisat.info/competitions/view/ryhdin-salikisat-2012-01-29

Mainokset

1 kommentti

  1. […] ja -käytäntöön keskittyvistä blogeista seuraan Frank Forencichia, Marko Suomea sekä Juhani Pitkästä. Kaikilla kolmella on syvällinen, laaja-alainen  ja konstailematon […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: