Etusivu » treeni » Heivataan toiminnallisuus?

Heivataan toiminnallisuus?

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Hyvä lista Väinö Lestelältä, suomalaiselta Crossfit -pioneerita, mutta varsinkin tämä kolahti. 🙂 Äänestän että palataan tosielämään!

”23. Entinen moninivel-liike on nykyinen toiminnallinen liike.

Kukaan ei varmaan väitä vastaan, etteikö maastaveto olisi toiminnallinen liike. Hyvä, entä onko etukyykky toiminnallinen liike? Etukyykky on ainakin moninivel-liike, mutta tekeekö käsien edessäpitäminen siitä toiminnallisen?

Onko tempaus toiminnallinen siinä merkityksessä, kuten toiminnallisuus nykyään ajatellaan? Temmataanko arkielämässä useinkin tavaroita yhdellä liikkeellä pään yläpuolelle? Vai onko tempaus ainoastaan monimutkainen moninivel-liike?

Toiminnallisuus-termi on aikaa sitten sekoittunut niin villisti puhelikielessä moninivel-liiketermiin, että sen merkitys on hiipunut.

Ehkä voitaisiin palata tosielämään ja ottaa jälleen käyttöön moninivel-termi?”

28 satunnaista huomiota | Underground Garage.

Mainokset

3 kommenttia

  1. Heikki sanoo:

    Tokihan toiminnallinen-termiä voi käyttää edelleen, kunhan muistaa, että se on subjektiivinen termi. Eli mikä on minulle toiminnallista ei välttämättä ole sinulle. Jatkaen, jos Spartan vaikka mainostaa pitävänsä toiminnallista harjoittelua uimareille, mikä pitää sisällään vaikka lekalla mäiskimistä ja prowlerin työntöä, ei kyseessä ole uimarille toiminnallista treeniä vaan jotain ihan muuta. Hyvää ja varmaankin jopa hyödyllistä, mutta ei toiminnallista. Kysymys onkin ehkä paremman termin puutteesta kuin muusta 🙂

  2. Lari Kaurala sanoo:

    Eikös tuo toiminnallisuus ole kuitekin muodostunut yleisnimitykseksi niille harjoitteille joihin nyt Heikki viittaat? Eli siihen kun treenataan kahvakuulalla, tehdään vetokelkka-harjoitteita, piiskataan köysiä, hakataan lekalla rengasta jne.

    Onko tuolle joku parempi nimitys? Minusta ainakin toiminnallinen harjoittelu-yleisnimenä kuvaa hyvin harjoituksia joissa tehdään noista jotain tai kaikkia?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: