Etusivu » girevoysport eli kahvakuulaurheilu » Ensi vuoden koulutuksia ja mega-super-sexy-hot -alennus!

Ensi vuoden koulutuksia ja mega-super-sexy-hot -alennus!

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Jaan tämän postauksen kolmeen osaan. Ensimäisessä on mega-hot tarjous ensi vuoden kursseista. Sitten alempana on nostamisesta ja koulutuksesta pidempää selostusta. Jos olet kiireinen (kukapa ei olisi) lue vain ensimmäinen pätkä:

Vedän ensi vuonna jokusen peruskurssin kahvakuulan nostamiseen liittyen. Ensimmäinen on 7.1. Hyvinkäällä. Seuraava on joko helmikuussa tai maaliskuussa, riippuu vähän muista aikatauluista.

Hakalanmäen Ryhti ry:n jäsenet saavat kaikista kursseistani 10% alennuksen. Eli jos olette tulossa niin ilmoittakaa jos olette jäsen 🙂

Kun aloitin kuulakurssien vetämisen joskus 2006, tein aluksi sen amatöörimäisen virheen että yritin opettaa joka kerta kaikki osaamani liikkeet. Tuloksena oli sekava sillisalaatti, ja jos joku olisi kysynyt että ”miksi tällaista liikettä tarvitaan” en olisi osannut aina vastata. Nykyisin keskityn mielestäni olennaiseen eli perusliikkeisiin. Ne toimivat vuonna 1888, vuonna 2006, vuonna 2012 ja tulevat toimimaan vielä vuonna 2040.

Yksi tyypillinen kysymys ja kommentti liittyen perusliikkeiden tekniikkaan: ”onko tuo sitä GS:ää? Mä en halua opetella kisatekniikkaa.”

Ei ole erikseen mitään kisatekniikkaa. Ei ole mitään GS -tyyliä. Jos joku väittää muuta niin ihmettelen motiiveja moiseen. Ihmisillä on kaikilla hieman erilainen tyyli nostaa kahvakuulaa pään päälle työnnössä ja tempauksessa. Kuitenkin, liikkeen periaatteet ovat kaikilla samat, oli sitten tavoite tehdä treeniä harrastusmielessä tai kisatilanteessa. Missään vaiheessa ei ole hyötyä tehdä esim. tempausta huonosti. Huono voisi tarkoittaa sitä että kättä ei suoristeta kunnolla, tai että kiskotaan pelkillä käsillä. Osasuoritukset ovat asia erikseen mutta niillekin on joku peruste olemassa.

Jotkut kilpailijat saattavat käyttää kisoissa jotain taktiikoita vaikka pitkässä tempaussarjassa, joita ei kukaan harrastaja välttämättä tarvitse mutta se on asia erikseen.

Nostaminen sinänsä ei ole mielestäni mitään rakettitiedettä. Kirjassa Ryhti ja liike on kuvattu aika pitkälle kaikki oleellinen, sitä saa kaiketi kirjastoissa. Vaikka siinä puhutaan levytangoista, samat asiat pätevät kahvakuulienkin nostamiseen. Tasapainoalue, kehon painopiste jne. Kaikki tärkeitä asioita tietää.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: