Etusivu » kahvakuula » Tsemppi vai taito?

Tsemppi vai taito?

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

 • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Tsemppi tai taito. Ei pitäisi olla ”tai”, vaan tsemppi JA taito. Molempia tarvitaan kahvakuulan nostamisessa, jopa samaan aikaan. Usein, kun puhutaan liikunnasta, puhutaan vain tsempistä, runttaamisesta, vääntämisestä, itsensä rankaisemisesta ja rääkistä. ”Helvetti kun oli kova treeni, paikat enemmän jumissa kuin 97 juhannusjuhlien jälkeen”. Tekemisen taito tai liikkeen sulavuus saa vähemmän palstatilaa. Ehkä siksi että sitä on vaikea kuvailla, vaikea saada mukaan valokuvaan jossa fitnessmallin iholle on ruikittu suihkupullosta vettä, jotta se näyttäisi vieläkin pirtsakammalta. Videollakin se on vaikea saada kiinni, sillä tarvitaan mahdottomasti taitoa tehdä video (youtubessa on tällaisia hienoja parkour -videoita kyllä, joten ei se mahdotonta ole), jossa näkyy sekä liikkeen voima että liikkeen taito, joka näkyy loppujen lopuksi liikkeen kauneutena. On helpompi laittaa joku porukka heiluttamaan kuulaa miten sattuu ja irvistelemään ”rankan” musiikin tahdissa.

Rumallakin keholla voi tehdä kauniin liikkeen. Tai, itse asiassa mikä on sen kauniinpaa kuin mikä tahansa keho hienosti tehdyssä liikkeessä?

Mainokset

2 kommenttia

 1. Kirsi sanoo:

  Hii! Viimeinkin sain ymmärtäjän, että pitää olla taitoa ja sitä kautta tulee tekemisen kauneus. Meidän joukkueen naiset on ainakin jo ihan täynnä mun vohkaamisesta kuinka nostamisen olisi suotavaa olla sujuvaa ja hienoa katsella..
  Ryskäämisen voi jättää vaikka, no, missä sitä nyt tarvitaan, ei tule heti mieleen.

  ……..

  • Marko Suomi sanoo:

   Niin, en tiedä missä ryskäämisestä on hyötyä? Aika monesti vaikuttaa siltä että sulavuutta ja vaikka voimaa pidetään jotenkin toisiaan poissulkevina asioina. Ja sitten voi katsoa vaikka youtubesta Samartin vanhoja thainyrkkeilypätkiä ja huomata olevansa todella väärässä 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: