Etusivu » girevoysport eli kahvakuulaurheilu » Ryhti Method (c) ™ (r)

Ryhti Method (c) ™ (r)

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Mietin että mikä on minulle oleellista treenien vetämisessä. Ja puhun nyt omalla kohdalla Ryhdin kahvakuulatreenien vetämisestä.

Tässä kolme asiaa älyttömän hienon punaisen kolmion ympärillä.

Ensinnäkin, mun tavoite pitkällä juoksulla treenien suhteen on että ihmiset oppivat nostamaan hyvin, ja heidän kehonhallintansa ja fyysinen suorituskykynsä paranee. Sitä kautta on helppo lähteä kisaamaan tai olla ihan vaan kuntoilumielessä liikkeellä. Tämä siis toki ideaalitilanteessa mutta tavoitteita pitää olla.

Miksei vain keskittyisi yhteen asiaan? Runtata fysiikkaa vaan niin että porukalta on taju pois? No, siksi koska kaikki eri asiat tukevat tai tarvitsevat toisiaan. Jotta voi sisäistää tekniikkaa, pitää olla kehon hahmotusta. Jotta voi päästä nostamisessa eteenpäin niin fysiikan pitää kehittyä. Nostotekniikka taas palvelee terveyttä ja kisaamista ja fysiikkaa, koska huonolla tekniikalla ei pitkässä juoksussa saa lisää toistoja tai lisää rautaa ilmaan.

Tällä idealla olen vetänyt treenejä viimeiset pari-kolme vuotta, nyt vaan yritän hahmotaa että mitä tuossa oikein on ja kehittää sitä eteenpäin. Ei mitään kovin monimutkaista. Tuo kuitenkin mahdollistaa sen että treeni on parhaimmillaan mielekästä sekä vetäjälle että treenaajalle. Kaikkea kolmea osa-aluetta voi painottaa ja viedä eteenpäin monella eri tavalla ajan mittaan. Tärkeintä on oppiminen.

En pidä yhtään ajatuksesta, että yksittäinen treeni olisi vain ”kunhan nyt jotain heilutellaan että tulee hiki ja hyvä mieli”. Hyvä mieli on todella tärkeää, ja muutenkin tunnelma ja ilmapiiri mutta niitä ei todellakaan tarvitse hankkia keksimällä itse aina vaan uusia liikkeitä tai pelleilemällä.

Loppuun vielä hieno Propagandhi -cover:

Ja alkuperäinen:

Mainokset

1 kommentti

  1. Kukka sanoo:

    Suora lainaus Catelta, erinomainen.

    ”‎”It’s easier to train to puke, it’s easier to coach people to puke….Teaching skills is hard. Developing skills for many is hard because few people have an appreciation for skills themselves.”

    Kahvakuulan ’ongelma’ on minusta se, että se mielletään tehokkaaksi treenivälineeksi joka ottaa joka paikkaan. Taito unohdetaan. Taitoa ei liitetä kahvakuulan nostamiseen samalla tavalla, kuin vaikka painonnostoon yleensä. Toisaalta vielä ei tiedetä edes itse nostamisesta paljon, joten se on ihan ymmärrettävää.

    On tietenkin tosiasia, että jos tekee jotkut liikkeet mahdollisimman vaikeasti, ne varmaan ’ottaa enemmän’ jonnekin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: