Etusivu » treeni » Henkisen valmennuksen teksteistä potkut

Henkisen valmennuksen teksteistä potkut

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Löysin Jennin blogin kautta mielenkiintoisen jutun huippusuunnistajasta, joka oli saanut potkut valmennushommista kirjoitettuaan muutaman artikkelin valmentamisen henkisestä puolesta, postitiivisen asenteen merkityksestä yms. En tiedä sen tarkemmin jutun taustoja mutta jotenkin aika erikoista meininkiä. Varsinaiset artikkelit löytyvät tuolta blogista alta.

Positiivisesta asenteesta ja sen sellaisesta antaa mielenkiintoisen kuvan artikkelien, joita on yhteensä 4, sivuille jätetyt nimettömät kommentit. Osa on ihan asiallisia tai rakentavia mutta osissa näkyy ikävästä sellainen hyvin tyypillinen ”kehän reunalta huutelu”, nimettömänä, paheksuen, pelkurimaisesti. En tiedä sitten miten paljon tuollaisen pahansuovan ilkkumisen suoltaminen vaikuttaa suorituskykyyn? 🙂

En tiedä valmennuksesta hirveästi teoreettisesti mitään mutta kokemuksesta tiedän että asenteella ja treenien ilmapiirillä on hirvittävän suuri merkitys tekemiselle. Innostava ja kannustava ja haastava ilmapiiri vie eteenpäin ihan eri tavalla kuin esim. ohjaajan huonoon itsetuntoon tai epävarmuuteen perustuva treenaajien rääkkäys. Treeni on muutakin kuin vain pelkkää suorittamista ja numeroita, ja kaikkea ei voi tuosta vain mitata.

”Yhä useampi urheilija on löytänyt henkisen valmennuksen fyysisen valmennuksen rinnalle ja tulokset ovat olleet kiistattomia. Mielestäni olisi ollut valtavan hienoa, suorastaan edistyksellistä, jos suunnistusliitto olisi toiminut suunnannäyttäjänä liitoille ja seuroille ottamalla henkisen valmennuksen mukaan valmennusohjelmaan – toiminut edelläkävijänä, tehnyt  päinvastoin kuin teki.

Ihminen on kokonaisuus, jossa keho ja mieli toimivat yhdessä. Se mikä vaikuttaa mieleen, vaikuttaa myös kehoon ja vice versa. Idässä tämä on ymmärretty alusta alkaen – siellä henkinen puoli on aina ollut osa valmennusta esimerkiksi kamppailulajeissa. Henkisen valmennuksen avulla yksilö pystyy nostamaan kapasiteettiaan ja viemään suorituksensa uudelle tasolle myös fyysisesti. Sama pätee kaikilla aloilla – ei vain urheilussa.”

Jenni Today.Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: